Prospect GENTAMICIN-CHINOIN

Indicatii: Tratamentul unor infectii grave sau complicate, cu germeni sensibili: pielonefrita, pneumonii intraspitalicesti, meningite cu bacili gramnegativi, infectii cu germeni gramnegativi la bolnavi leucopenici, endocardita cu enterococi rezistenti la streptomicina, arsuri infectate; la nevoie se asociaza cu penicilina G, ampicilina, carbenicilina, cefalosporina etc. in functie de situatie.

Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml si 2 ml solutie injectabila continand gentamicina sulfat in cantitate echivalenta cu 40 mg gentamicina baza/ml.

Actiune terapeutica: Antibiotic aminoglicozidic, are actiune bactericida cu spectru larg, cuprinzand coci si bacili grampozitivi si gramnegativi; sunt indeosebi sensibili Serratia, Proteus indol-pozitiv, E. coli, Enterobacter, ceva mai putin Klebsiella pneumoniae si Proteus mirabilis; Pseudomonas aeruginosa este sensibil la concentratii mari.

Mod de administrare: In injectii intramusculare sau intravenoase, la adulti 3-5 mg/kg corp si zi, fractionat la 8 ore, timp de 7-10 zile (in infectiile grave mai mult), sub control; in insuficienta renala intervalul intre doze se calculeaza inmultind cu 8 valoarea creatininemiei (in mg/ml). La copii (cu functie renala normala) dozele recomandate sunt de 2 mg/kg corp la 8 ore pentru copii peste 1 an.

Contraindicatii: Aceleasi ca pentru Kanamicina (preparat romanesc).

Producator: Chinoin

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.