Prospect Flumetol

Indicatii: Afectiuni inflamatorii ale segmentului anterior al ochiului precum si ale anexelor ochiului, conjunctivite, blefaroconjunctivite, keratite oi keratoconjunctivite, episclerite si sclerite, dacriocistite, reactii postoperatorii.

 Forma de prezentare
FLUMETOL S FARMILA; Susp. oft. 0,2%; Ung. oft. 0,1%; ct. – 1 fl. – 10 ml, respectiv ct. – 1 tub – 5 g (P-RF)

 Dozare si mod de administrare
Se instileaza 1-2 picaturi colir in sacul conjunctival de 2-4 ori pe zi. Unguentul se aplica in sacul conjunctival de 1-2 ori pe zi.

 Contraindicatii
Hipertensiune intraoculara; herpes simplu acut si cea mai mare parte a bolilor virale ale corneei in faza acuta ulcerativa, exceptand asocierea cu chimioterapice antivirale; conjunctivite cu keratite ulcerative, inca din faza initiala (test la fluoresceina pozitiv). In cheratitele herpetice virale nu se recomanda utilizarea produsului. Tuberculoza oculara. Micoza oculara. Oftalmii purulente acute, conjunctivite purulente si blefarite purulente si herpetice care ar putea fi mascate sau agravate de corticosteroizi. Orjelet. Hipersensibilitate la unul dintre componentii produsului.

 Atentionari si precautii speciale
In timpul tratamentelor prelungite se recomanda controlul frecvent al tensiunii intraoculare. Utilizarea prelungita ar putea produce glaucom, leziuni de nerv optic , deficite de acuitate si de camp optic, formarea cataractei subcapsulare sau pot contribui la stabilizarea infectiilor oculare secundare cu patogeni eliberati de tesutul ocular.

 Reactii adverse
Ocazional pot aparea senzatii de arsura locala, iritatii, fenomene de hipersensibilitate individuala la unul din componentele produsului.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.