Prospect Farcorelaxin

Agent antispastic pe tractul intestinal si urinar, caile biliare (in caz de coliciintestinale, urinare, biliare si litiaza biliara), tractul genital (dismenoree spastica).

 Compozitie:
Un mililitru solutie injectabilã (o fiola ) contine:
Bromura de N-butilscopolamoniu 20 mg
Excipienti: acid citric anhidru, hidrogenfosfat disodic anhidru, tiosulfat de sodiu, alcool benzilic, apa distilata pentru preparate injectabile.

Grupa farmacoterapeutica: Alcaloizi semisintetici din betadona, derivati cuaternari de amoniu.

 Indicatii terapeutice:

* Tratament simptomatic al manifestarilor dureroase acute de tip spastic de la nivelul tubului digestiv si cailor biliare.
* Tratament simptomatic simptomatic al manifestarilor dureroase acute de tip spastic de la nivelul tractului genital.

 Contraindicatii:

* Hipersensibilitate la N-butilscopolamoniu sau la oricare dintre excipientii produsului -Glaucom cu unghi inchis
* Ileus paralitic, atonie intestinala, megacolon toxic
* Hiperplazie benigna de prostata

Precautii: Se recomanda prudenta in cazul administrarii produsului Farcorelaxin la pacientii cu:

* Coronaropatii, tulburari de ritm, hipertiroidie;
* Bronsita cronica, datorita cresterii vascozitatii secretiei bronsice.

Interactiuni. Asocieri de avut in vedere:

* Atropina si substante inrudite, antidepresive imipraminice, majoritatea antihistaminicelor blocante H1, antiparkinsoniene anticolinergice, antispastice atropinice, disopiramida, neuroleptice fenotiazinice, potentarea efectelor nedorite atropinice, cum sunt retentie urinara, constipatie, uscaciunea mucoasei bucale, etc.
* Bromura de N-butilscopolamoniu solutie nu se amesteca cu solutii alcaline si saruri de argint.

 Atentionari speciale:

* Se recomanda prudenta in cazul administrarii produsului Farcorelaxin la pacientii cu insuficienta renala si / sau hepatica
* Sarcina si alaptarea. Intr-un studiu efectuat la iepure cu doze foarte mari de bromura de N-butilscopolamoniu s-a observat un efect embriotoxic slab. Pina in prezent, in clinica nu s-a raportat nici un efect malformativ. La nou-nascutii din mame tratate timp indelungat cu doze mari de medicamente cu proprietati anticolinergice, rareori s-au observat manifestari degestive legate de proprietatile atropinice(distensie abdominala, ileus meconial). Ca urmare, in timpul sarcinii se recomanda reducerea dozei si durata administrarii produsului.In cazul tratamentului de lunga durata si / sau cu doze mari si / sau in apropierea nasterii,este necesara supravegherea functiei digestive a nou-nascutului. Acest medicament nu este recomandat in timpul alaptarii, datorita scaderii secretiei lactate si excretiei derivatilor atropinici in lapte(risc de efecte atropinice la sugar la doze terapeutice).
* Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Conducatorii de vehicule sau cei care folosesc utilaje trebuie avertizati asupra riscului de tulburari de acomodare legat de utilizarea medicamentului.

 Doze si mod administrar:

* Adulti: doza uzuala este de 20 mg bromura de N-butilscopolamoniu ( o fiola Farcorelaxin) administrata intravenos; daca este necesar, doza se poate repeta in decursul aceleiasi zile, pe cale intravenoasa sau intramusculara profund.
* Copii peste 5 ani: doza uzuala este de 10 mg bromura de N-butilscopolamoniu ( ½ fiola Farcorelaxin) pe zi, administrata intramuscular profund.
* Copii sub 5 ani: doza uzuala este de 5 mg bromura de N-butilscopolamoniu ( ¼ fiola Farcorelaxin) administrata intramuscular profund, de 1-2 ori pe zi, in functie de virsta.

Reactii adverse: In timpul tratamentului cu Farcorelaxin pot sa apara: midriaza, cicloplegie, tulburari de vedere (prin deficit de acomodare si adaptare), fotofobie, cefalee, cresterea presiunii intraoculare, uscaciunea mucoasei bucale, scaderea secretiei lacrimale, scaderea secretiei traheobronsice, tahicardie, palpitatii, constipatie, retentie urinara, excitabilitate, iritabilitate, confuzie mentala la virstnici.

Ambalaj: Cutie cu 3 fiole a cite 1 ml solutie injectabila.

Producator: Pharco

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.