Prospect FARCONCIL

Indicatii: Farconcil este indicat în tratamentul infectiilor cu bacterii grampozitive si negative sensibile: infectii ale tractului respirator superior, cum ar fi: amigdalite, faringite, laringite, bronsite, în bron-hopneumonii si pneumonii; infectii tegumentare si ale tesuturilor moi: celulite, erizipel, piodermite si tratamentul ranilor infectate sau a plagilor postoperatorii; infectii ale tractului genitourinar: pielonefrite, cistite, urerite si gonoree acuta necomplicata; febra tifoida rezistenta la cloramfenicol.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la penicilina.

Precautii:
Ca si alte peniciline, trebuie utilizat in sarcina numai in cazuri stricte.

Reactii adverse:
Rareori apar tulburari gastrointestinale. Pot aparea reactii de hipersensibilitate cum ar fi eruptii cutanate sau urticarie, dar dispar la intreruperea tratamentului.

Actiune:
Farconcil (amoxicilina trihidrat) este o penicilina semi-sintetica, cu activitate bactericida impotriva unui spectru larg de germeni patogeni grampozitivi si gramnegativi. Structura chimica este: 6-[D(-)–amino-p-hidroxifenilacetamido] acid penicilanic trihidrat.

Administrare:
Formele de Farconcil cu administrare orala (suspensii, picaturi) sunt foarte eficiente si bine tolerate de catre toti pacientii: nou-nascuti, copii, adulti. Are avantajul de a fi mai bine absorbita comparativ cu ampicilina. Adulti: 250 – 500 mg la fiecare 8 ore. Nou-nascuti si copii: 20 – 40 mg/kg/zi in doze divizate la interval de 8 ore. Doza de Farconcil trebuie stabilita in functie de severitatea afectiunii sau dupa prescriptia medicului. Pentru infectii foarte severe sunt necesare doze zilnice pana la 3 g.

Doza: 100mg/ml

Ambalaj: Cutie x 1 flac. pulb. pt. 10ml susp. + pipeta doz.; (3 ani)

Firma producatoare: PHARCO PHARM.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.