Prospect Exelon

Indicatii: Tratament simptomatic al formelor usoare si medii de boala Alzheimer.

 Forma de prezentare
Plasture transdermic 4,6 mg/24 h, 9,5 mg/ 24 h; ct. – 30 plicuri – 1 plasture (P-RF)

 Dozare si mod de administrare
Oral: Doza initiala 1,5 mg de 2 ori/zi; dupa 2 saptamani, poate fi crescuta la 3 mg de 3 ori/zi.

 Doza de intretinere: 3-6 mg de 2 ori/zi; maximum 6 mg de 2 ori/zi. Transdermic: Doza initiala 4,6 mg/24 h; dupa minim patru saptamani, doza poate fi crescuta la 9,5 mg/24 ore, care este doza eficace uzuala. Plasturii trebuie aplicati o data pe zi pe pielea curata, uscata, fara par, sanatoasa si intacta, de pe partea superioara sau inferioara a spatelui, de pe brat sau piept, intr-un loc in care sa nu se frece de imbracamintea stramta.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la rivastigmina sau la alti carbamati; IH severa; copii.

 Atentionari si precautii speciale
Precautie la pacientii cu sindrom de sinus bolnav sau tulburari de conducere cardiaca, cu ulcer gastroduodenal activ sau cu predispozitie la aceste afectiuni, la pacientii cu astm bronsic sau afectiuni pulmonare obstructive. Nu trebuie asociat cu alte colinomimetice. Soferi si activitati de precizie. Sarcina si alaptare.

 Reactii adverse
Oboseala, astenie, ameteli, greata, varsaturi si somnolenta; greata , pierderea apetitului, pierderea in greutate; dureri abdominale, traume accidentale, agitatie, confuzie, depresie, diaree, dispepsie, insomnie, infectii ale tractului respirator superior si ale tractului urinar. Uneori: transpiratie abundenta, indispozitie, tremor.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.