Prospect EUTHYROX

Indicatii
Gusa eutiroidiana; profilaxia recidivelor dupa tiroidectomie; hipotiroidie; terapie simultana in caz de tratament al hipertiroidiei cu antitiroidiene de sinteza, dupa obtinerea eutiroidiei metabolice; adenocarcinomul tiroidian (dupa tiroidectomie) – cu exceptia preparatului Euthyrox 25.

 Contraindicatii
– Hipertiroidie (exceptand cazul medicatiei de asociere a levotiroxinei cu antitiroidiene de sinteza in tratamentul hipertiroidiei).
– Sarcina: utilizarea hormonilor tiroidieni in asociere cu antitiroidiene de sinteza in tratamentul hipertiroidiei este contraindicata in sarcina.
– Este importanta evitarea hipertiroidiei indusa prin tratament la bolnavii cu insuficienta coronariana, insuficienta cardiaca si tahiaritmii.

 Reactii adverse
In caz de supradozaj (in special in cazurile in care doza a fost crescuta prea repede): apar simptome de hipertiroidie (de ex. flapping tremor, tahicardie, hiperhidroza, diaree, scadere ponderala, senzatie subiectiva de neliniste).

 Mod de administrare:
Datele urmatoare pot folosi ca linii directoare – Necesarul zilnic de levotiroxina trebuie stabilit prin investigatii clinice si parametrii de laborator (de ex. determinarea T4, testul la TRH). La inceput se va administra o doza mica.
Gusa eutiroidiana – Adolescenti: 50-150 microg/zi.
– Adulti: 75-200 microg/zi.
Profilaxia recidivelor dupa tiroidectomie – 75-200 microg/zi.
Hipotiroidie – adulti: tratament de inceput 25-50 microg/zi. Doza de intretinere 125-250 microg/zi.
-Copii (in varsta de 1-12 luni) nascuti la termen: 25-50 microg/zi (administrarea corecta facandu-se prin efectuarea de teste hormonale repetate).
Prematuri: 12,5-25 microg/zi.
– Copii mici (in varsta de 13-24 luni) nascuti la termen: 50-75 microg/zi. – Prematuri: 25-50 microg/zi.
– Copii (3-5 ani): 75 g/zi.
Nota. la copiii sanatosi din punct de vedere cardiac se va incepe tratamentul direct cu doza de intretinere corespunzatoare.
La adulti, doza trebuie crescuta treptat. Terapia concomitenta in caz de tratament al hipertiroidiei cu antitiroidiene de sinteza: 50-100 microg/zi.
Adenocarcinom tiroidian (dupa tiroidectomie) – 175-300 microg/zi.
Se va administra ca doza zilnica, unica, dimineata pe nemancate, cu 30 de minute inainte de micul dejun, de preferat cu putin lichid.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.