Prospect ETA BIOCORTILEN VC

Indicatii: Conjunctivite acute, subacute, cronice, primavaratice, foliculare si catarale. Blefarite si blefaroconjunctivite. Dacriocistite. Keratite. Kerato-conjunctivite alergice, flictenulare. Kerato-endotelite. Sclerite si episclerite. Oftalmie simpatica. Inflamatii oculare posttraumatice si postoperatorii. Leziuni corneene produse de agenti termici si chimici.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la oricare dintre componentele solutiei oftalmice. Hipertensiune intraoculara. Herpex simplex acut si afectiuni virale ale corneei, kerato-conjunctivite ulcerate (test la fluoresceina “+”). Tuberculoza oculara. Afectiuni micotice oculare. Oftalmii acute purulente, blefarite purulente care pot fi mascate sau agravate de corticoizi. Orjelet . Nu este recomandabila utilizarea sa in keratite herpetice, decat sub un control medical atent. Eta Biocortilen V.C. nu se utilizeaza in caz de glaucom cu unghi inchis, diagnosticat sau suspectat.

Precautii:
Inainte de utilizare, asigurati-va ca nici una din conditiile cuprinse la sectiunea “Contraindicatii” nu este prezenta. Presiunea intraoculara trebuie controlata periodic in cazul unei terapii de lunga durata. Asocierea indelungata cu antibiotice poate produce dezvoltarea unor germeni rezistenti la tratament . La femei in timpul sarcinii si la copii produsul trebuie administrat doar in caz de nevoie si sub strict control medical. In keratitele disciforme herpetice, corticosteroizii se utilizeaza cu mare precautie. In afectiunile care produc subtierea corneii sau sclerei, utilizarea topica a steroizilor poate produce perforatii. In cazul ulcerelor corneene in care steroizii au fost utilizati o perioada lunga de timp, pot aparea infectii fungice. Daca apar reactii de hipersensibilitate sau daca se dezvolta germeni rezistenti sau daca nu s-au obtinut rezultate terapeutice semnificative dupa o perioada indelungata de tratament , se recomanda intreruperea tratamentului si inlocuirea sa cu unul adecvat. Produsul poate fi toxic daca este ingerat accidental sau daca este utilizat in doze mari un timp indelungat. De aceea nu trebuie lasat la indemana copiilor. In orice caz nu trebuie administrat la copii sub varsta de 3 ani. A nu se mai utiliza dupa 30 de zile de la prima deschidere a flaconului.

Reactii adverse:
Neomicina poate produce reactii alergice cutanate. Recent, procentul pacientilor alergici la Neomicina a crescut. Pot aparea reactii alergice incrucisate in caz de utilizare concomitenta a unor antibiotice ca: Kanamicina, Paromomicina, Streptomicina si Gentamicina.

Compozitie:
Principii active: Dexametazona sodiu fosfat: 0,150 g; Neomicina sulfat echivalentul a: 0,500 g; Neomicina: 0,320 g; Gramicidin: 0,005 g; Tetrahidrozolina HCI: 0,100 g. Excipienti: Borax: 0,800 g; Clorura de sodiu : 0,600 g; Polisorbat 80: 0,100 g; Alcool : 0,400 ml ; Tiomersal de sodiu : 0,010 g; Apa distilata pana la: 100,000 ml.

Actiune:
Inflamatia poate fi foarte daunatoare pentru ochi, afectand activitatea vizuala si de aceea cel mai important obiectiv in tratamentul afectiunilor segmentului anterior al ochiului este prevenirea unei hiper-reactii produsa de stimuli inflamatori de etiologie diferita: traumatici, alergici sau infectiosi. Daca inflamatia oculara este de origine bacteriana este necesar sa se asocieze medicatiei antiinflamatorii si o terapie antibacteriana. Dexametazona (16-alfa-metil-9-alfa-F-prednisolon) este mai eficienta decat Cortizonul si Hidrocortizonul in terapia antiinflamatorie oculara. Este un derivat de Prednisolon, si datorita activitatii sale are un efect antiinflamator constant si o baza larga de actiune chiar si la doze foarte mici. Dexametazona sodiu fosfat este hidrosolubila, si de aceea la nivelul ochiului are o difuzibilitate foarte mare, cu efecte imediate. Eta Biocortilen V.C. combina activitatea antibacteriana a asociatiei Neomicina-Gramicidin, antibiotice foarte eficiente in infectiile oculare, cu cea antiinflamatorie a Dexametazonei. In afara de aceasta, Eta Biocortilen V.C. mai contine un vasoconstrictor, un derivat nou de Imidazol, 2-(1,2,3,4-tetrahidro-1-naftil)-2-hidroclorura de imidazol.

Administrare:
Se instileaza 1-2 picaturi de 3-4 ori pe zi dupa sfatul medicului.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.