Prospect ERCEFURYL, suspensie

Indicatii: Diaree acuta de origine presupus bacteriana, în absenta fenomenelor invazive. Tratamentul nu se substituie unei rehidratari, daca este necesar. Importanta rehidratarii si calea de administrare (orala, i.v.) trebuie adaptate gradului de diaree, varstei si terenului pacientului.

Contraindicatii:
Orice antecedent de reactie alergica la derivatele de nitrofuran. Prematuri si nou-nascuti pana la 1 luna.

Precautii:
In caz de diaree infectioasa cu manifestari clinice sugerand un fenomen invaziv, trebuie prevazuta o antibioticoterapie sistemica. Indicatia nu justifica un tratament prelungit. Sarcina si alaptare: Studiile teratogene la animal nu permit anticiparea unui efect de malformatie la om.

Reactii adverse:
Posibilitate de reactii alergice.

Compozitie:
Ercefuryl 4%: Nifuroxazid 220 mg. Excipienti (aroma de banane etc.) qsp 1 lingurita-masura (5 ml ). Ercefuryl capsule 200 mg: Nifuroxazid 200 mg. Excipienti qsp 1 capsula.

Actiune:
Farmacodinamice: antibacterian intestinal a carui activitate esentiala este de contact intraluminal. Farmacocinetice: absorbtia este extrem de slaba cand mucoasa intestinala nu este lezata.

Administrare:
Ercefuryl 4%: de la 1 la 30 luni: 220 mg pana la 660 mg/zi in trei prize, ori 2 sau 3 lingurite-masura, conform varstei. Copii: 3 lingurite-masura/zi in 3 prize. Ercefuryl capsule 200 mg: Adulti: 4 capsule/zi in 4 prize. Tratamentul nu va depasi 7 zile.

Producator: Sanofi ~ Synthelabo

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.