Prospect Epurox de uz general

Indicatii: Fiind un preparat biologic cu rol in anularea sau atenuarea actiunii toxice a radicalilor de oxigen, Epurox are o activitate antiinflamatoare semnificativa cu indicatii in:

Reumatologie: reumatisme articulare (cu localizare mono- sau poliarticulara) acute si cronice, cu lichid sinovial cu caracter inflamator; poliartrita reumatoida si forme speciale de poliartrita reumatoida (poliartrita reumatoida juvenila, poliartrita psoriazica, poliartrita reumatoida cu sindrom Sjögren); spondilita anchilozanta si sindrom Reiter; gonartroza, reumatisme abarticulare, tendinite, epicondilite.
Gastroenterologie: rectocolita ulcerohemoragica, boala Crohn.
Pneumologie: astm bronsic de etiologie infectioasa; afectiuni cronice ale cailor respiratorii (rino-sinuzite, bronsite cronice, bronsiectazii).
Neurologie: meningite, meningoencefalite acute; purpura trombocitopenica idiopatica, purpura anafilactoida.
Alte domenii de intrebuintare: soc toxico-septic; mielosupresia rezultata din chimioterapia si radioterapia cancerului.

Compozitie
Epurox este un produs biologic compus din superoxid dismutaza (SOD) si piruvat de sodiu; SOD este obtinuta prin prelucrarea unui precipitat intermediar al procesului tehnologic de obtinere a albuminei din sange placentar uman prin precipitari repetate cu etanol. Acest precipitat nu contine AgHBs, Acanti HCV si Ac anti HIV 1-2, conform testelor specifice acestor virusuri, efectuate pe fiecare lot prelucrat in vederea obtinerii SOD. Epurox are activitate de anulare sau atenuare a efectelor toxice ale radicalilor de oxigen, astfel incat este utilizabil in tratarea componentei inflamatorii ce intervine in patogenia diferitelor boli. Produsul se prezinta in fiole de 1 ml, continand 2 500 U SOD pentru uz general. Este un lichid limpede, slab galbui. Prezervant: Tiomersalat de sodiu 1/10 000.

 Mod de administrare
Conform indicatiilor medicului, produsul se poate administra intramuscular, subcutanat, intraarticular.

Contraindicatii
Nu se recomanda administrarea Epurox femeilor in timpul sarcinii si in perioada de alaptare precum si persoanelor cu teren alergic.

 Reactii adverse
Uneori poate exacerba durerile articulare pentru o scurta perioada de timp, in cazul administrarilor intraarticulare.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.