Prospect EPICOCILLIN

Indicatii: Antibiotic cu spectrul larg, Epicocillin este indicat în tratamentul: infectiilor respiratorii cu H. influenzae (pneumonii, bronsite) – chiar în conditiile în care numarul tulpinilor rezistente ale acestuia este în crestere; infectiile tractului urinar cauzate de E. coli, P. mirabilis, Str. faecalis; gonoreei; meningitei cu Haemophillus ca alternativa la cloramfenicol; infectii biliare (realizeaza concentratii mari in bila) si ale tractului intestinal, cauzate de E. coli, Salmonella, Shigella.

Contraindicatii:
Epicocillin este contraindicat in cazul pacientilor care prezinta sensibilitate la penicilina si a celor cu insuficienta renala.

Reactii adverse:
Reactii alergice cutanate (urticarie, maculo-papule); diaree, greata, varsaturi; cresterea transaminazelor serice in cazul suprainfectiilor cu Pseudomonas si Candida.

Compozitie:
Fiecare flacon injectabil respectiv fiecare capsula contin: ampicilina sodica echivalent a 500 mg, respectiv 250 mg ampicilina activa.

Actiune:
Epicocillin are actiune bactericida. Este foarte eficient in tratamentul infectiilor generate de: Haemophillus influenzae, E. coli, Proteus mirabilis, Streptococus faecalis, Salmonella, Shigella si a mai multor germeni.

Administrare:
Intramuscular pana la 3 g/zi, fractionat; intravenos lent in decursul a 3-4 minute sau in perfuzie; intraperitoneal, intrapleural sau intraarticular in doza de 500 mg/zi; intratecal in meningite in urmatoarele doze: copii pana la 2 ani: 5-10 mg/zi; copii intre 2-10 ani: 10-20 mg/zi; adulti: 20-40 mg/zi.

Doza: 250mg

Ambalaj: Cutie x 2 blist. x 6 caps.; (3 ani)

Firma producatoare: E.I.P.I.CO.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.