Prospect Efferalgan Pediatric, solutie orala

Indicatii: Tratamentul simptomatic al durerii si starilor febrile: Stari febrile – Boli contagioase ale copilului, stari eruptive cu febra , afectiuni ORL . Hipertermia consecutiva vaccinarii: Durere de origine diversa.

 Mod de Prezentare
Flacon 90 ml solutie paracetamol 3gr/100ml cu lingurita masuratoare.

 Contraindicatii
Acest medicament nu trebuie utilizat in urmatoarele cazuri: daca copilul este alergic la paracetamol, daca copilul sufera de o tulburare hepatica severa. Oricand aveti nelamuriri consultati medicul sau farmacistul.

 Efecte Adverse
Efectele secundare ale paracetamolului sunt rare: rash si /sau reactii alergice in cazuri rare. Daca acestea apar, intrerupeti imediat tratamentul si consultati medicul. In cazuri exceptionale, unele elemente ale sangelui (plachete) pot scade anormal, determinand sangerari ale nasului sau ale gingiilor.

 Mod de Administrare
Dozarea este dependenta de greutatea corporala: 20 – 30 mg /kg corp pe 24 ore, divizat in 3 – 4 prize. Sugari cu varsta sub 1 an: o lingurita masura, de 3 – 4 ori pe zi. Copii cu varsta de 1 – 3 ani: 2 lingurite masura, de 3 – 4 ori pe zi. Copii cu varsta peste 3 ani: 3 lingurite masura, de 3 – 4 ori pe zi. Instructiuni pentru utilizare si calea de administrare: Cale orala, ca atare sau diluata cu apa sau lapte. Administrare – frecventa dozelor: Dozele de administrat se vor repeta pana la de patru ori pe zi. Intervalul dintre doze va fi de 6 ore, dar nu mai mic de 4 ore. In cazurile de insuficienta renala severa, intervalul dintre doze trebuie sa fie de cel putin 8 ore.

 Producator
Bristol-Myers Squibb, Franta

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.