Prospect DONA

Indicatii: Boala artrozica cu diferite localizari (genunchi, sold , coloana vertebrala, umar, mana , glezna etc.).

Substanta activa: glucosaminum

Producator: Rottapharm

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la glucozaminosulfat. Nu se administreaza la bolnavii de fenilcetonurie , datorita continutului de aspartam.

 Precautii:
Dona va putea fi folosit in cursul sarcinii numai sub supravegherea medicului. A nu se lasa la indemana copiilor.

 Reactii adverse:
S-au semnalat rare si moderate reactii adverse la nivelul tractului gastrointestinal.

 Compozitie:
Un plic cu pulbere Dona contine 1884 mg glucozaminosulfat cristalin echivalent a 1500 mg glucozaminosulfat si 384 mg clorura de sodiu . Excipienti: 2,5 mg aspartam, 2028,5 mg sorbitol , 25 mg acid citric, 10 mg carbowax 4000.

 Actiune:
Artrozele sunt rezultatul proceselor degenerative de la nivelul cartilajului articular datorate anomaliilor de sinteza a proteoglicanilor. Principiul activ din Dona, glucozaminosulfat (aminomonozaharid natural) stimuleaza sinteza condrocitara de proteoglicani cu o structura polimerica normala si reprezinta, totodata, substratul fiziologic preferential al acestora. De asemenea, Dona inhiba unele enzime litice ale cartilajului, colagenaza, fosfolipaza A2, cat si aparitia radicalilor superoxizi. Dona interfera mecanismul patogenic al artrozelor, incetinind evolutia bolii, imbunatateste mobilitatea, reduce durerea, fiind bine tolerat datorita caracteristicilor sale de aminomonozaharid natural cu actiune specifica in leziunile artrozice.

 Administrare:
Se bea continutul unui plic Dona, dizolvat in 50 ml apa, o data pe zi, timp de 1-3 luni sau mai mult. Tratamentul se repeta de 2-3 ori pe an.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.