Prospect Diprozin

Indicatii: In tratamentul epilepsiei cu crize generalizate, prezentand simptomatologie convulsiva (grand mal) sau neconvulsiva (absente, crize akinetice), in epilepsie psihomotorie.

 Actiune terapeutica
Diprozin creste concentratia acidului gamma-aminobutiric (GABA ) cerebral, suprimand si diminuand frecventa crizelor epileptice; preparatul poseda si proprietati psihotrope. Concentratia serica maxima este atinsa la aproximativ 4 ore de la ingestie. Timpul de injumatatire pentru acidul valproic (principalul metabolit activ este de 8-15 ore). Niveluri serice stabile (pentru valpromid si metabolitii sai activi) se obtin in 48 de ore; se elimina renal.

 Mod de administrare
Adulti – dozele medii sunt de 1-3 drajeuri a 300 mg de 2-3 ori pe zi, la nevoie putandu-secreste doza.
Copii – 15-30 mg/kilocorp, in 2-3 doze.
Drajeurile se inghit intregi in timpul meselor.

Contraindicatii
Nu sunt descrise.

Precautii
In timpul sarcinii si alaptarii, terapia trebuie atent supravegheata. Diprozin poate fi combinat cu alte antiepileptice, dar dozele trebuie micsorate, altfel apar: somnolenta, sedare , stari confuzive. La pacientii cu insuficienta renala sau hepatica trebuie supravegheate aceste functii paraclinic. Diprozin afecteaza performantele psihomotorii, nu se va permite conducerea de masini sau utilaje ce impun precizie, concentrare etc.

 Reactii adverse
Somnolenta, bradilalie, mai ales la inceputul tratamentului, ca si fenomene gastro-intestinale. De regula, la reducerea dozelor, reactiile adverse dispar.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.