Prospect DESLANOZID

Indicatii:
Forme acute sau grave de insuficienta cardiaca, digitalizarea copiilor; fibrilatie si flutter artrial cu ritm rapid, tahicardie paroxistica supraventriculara.

Contraindicatii:
Bloc atrio-ventricular, bradicardie marcata, tahi-cardie ventriculara, bigeminism, pericardita constrictiva; prudenta la bolnavii cu miocardita ; prudenta si doze mici in insuficienta renala si la batrani, la nou-nascuti si la imaturi. In timpul tratamentului nu se injecteaza calciu intravenos, nu se administreaza amine sim-patomimetice; prudenta in folosirea chinidinei si cand se admi-nistreaza doze mari de diuretice cu actiune intensa (atentie la hipokaliemie – risc de aritmii ectopice severe).

Reactii adverse:
Supradozarea poate provoca greata , voma, cefalee, ameteli, tulburari de vedere, parestezii, confuzie (la batrani), bradi-cardie marcata, bloc atrio-ventricular, aritmii ectopice; foarte rar eruptii alergice, eozinofilie, purpura trombocitopenica, ginecomastie.

Compozitie:
Fiole a 2 ml solutie injectabila continand deslanozida 0,4 mg

Actiune:
Tonicardiac cu actiune intensa, rapida (apare in 10-30 minute, este maxima dupa 1,5-3 ore de la injectarea intra-venoasa) si de durata relativ scurta (in conditiile digitalizarii complete compensarea se mentine in medie 6 zile dupa oprirea medicatiei).

Administrare:
Adulti: tratament de atac cu 0,6-0,8 mg/zi intravenos lent, timp de 2-3 zile, intretinere cu 0,4 mg/zi (de preferinta se trece la calea orala, folosind Lanatozid C); in edemul pulmonar acut 0,8-1,2 mg la 30 de minute, dupa nevoie, pana la doza totala de 1,6 mg; copii: 0,008-0,016 mg/kilocorp si zi, intramuscular sau intravenos, pentru digitalizare (intretinerea se face pe cale orala cu Lanatozid C). Dozarea trebuie individualizata sub control medical.

Doza: 2mg/ml – 2ml

Ambalaj: Cutie x 5 fiole x 2ml (3 ani)

Firma producatoare: BIOFARM SA

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.