Prospect Depocyte

Indicatii: Leucemia acuta non-limfocitara la adult si copil. Leucemia acuta limfocitara. Leucemia mielocitara cronica (faza blastica).

 Forma de prezentare:
Suspensie injectabila 50 mg; cutie x 1 fl.

 Doze si mod de administrare:
Adulti si copii: Terapia de inductie a leucemiei acute non-limfocitare: 100 mg/m2/zi, in p.intravenos sau 100 mg/m2 intravenos la interval de 12 ore (zilele 1 pana la 7). Administrarea intratecala in leucemia cu afectare meningeala: 5-75 mg/m2, o data/zi, timp de 4 zile sau o data la 4 zile. Schema de tratament folosita depinde de tipul si severitatea manifestarilor clinice si de raspunsul la terapia anterioara.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la citarabina.

 Atentionari:
Atentie la pacientii cu supresie medulara indusa anterior de medicamente. Monitorizarea leucocitelor si trombocitelor. Se va lua in considerare intreruperea sau modificarea terapiei in cazul trombocitelor < 50000 sau a PMN < 1000/mm3. Nu se va folosi un diluant ce contine alcool benzilic. Tromboflebita a aparut la unii pacienti la locul de punctionare venoasa. Pacientii cu afectare renala sau hepatica pot avea un risc mai mare de toxi-citate a SNC dupa terapia cu doze mari. Controale regulate ale maduvei spinarii, ale functiei ficatului si rinichiului. Trebuie monitorizate nivelurile serice de acid uric. Precautie in cazul asocierii cu: alti agenti antineoplazici sau mielosupresivi sau cu radioterapie, digoxina , gentamicina . Precautie la femei insarcinate sau care alapteaza.

 Reactii adverse:
Anemie , leucopenie, trombocitopenie , megaloblastoza, modificari morfologice celulare la nivelul maduvei spinarii si pe frotiul periferic; infectii virale, bacteriene, fungice, septicemie , pneumonie; sindromul citarabina (febra , mialgie , durere osoasa, cateodata durere toracica, rash maculopapular , conjunctivita, stare de rau general); anorexie, diaree, inflamatie sau ulceratie orala sau anala, durere abdominala; durere in gat, ulceratii esofagiene, esofagita, febra , rash, prurit, ulceratia pielii, tromboflebita; celulita la nivelul locului de punctionare; afectare renala; toxicitate nervoasa, ameteala; anafilaxie, edem alergic; durere toracica; pericardita, dispnee, cefalee. Uneori, la doze mari, toxicitate severa uneori fatala a SNC, toxicitate corneana reversibila si conjunctivita hemoragica; afectare cerebrala si cerebelara cu modificari de personalitate, somnolenta si coma; septicemie si abces hepatic ; edem pulmonar; afectare hepatica cu hiperbilirubinemie; necroza intestinala; colita necrozanta, neuropate periferica motorie si senzitiva, pneumonie interstitiala difuza, alopecie, cardiomiopatie.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.