Prospect Dasselta

Dasselta se utilizează pentru ameliorarea simptomelor de rinită alergică si urticarie.

Dasselta este un medicament care conţine substanţa activă desloratadină. Este disponibil sub formă de comprimate (5 mg).
Dasselta este un „medicament generic ”. Aceasta înseamnă că Dasselta este similar cu „medicamentul de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), denumit Aerius. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, consultaţi documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

 Pentru ce se utilizează Dasselta?
Dasselta se utilizează pentru ameliorarea simptomelor de rinită alergică (inflamaţia căilor nazale provocată de o alergie, de exemplu febra fânului sau alergia la acarieni) sau de urticarie (o afecţiune a pielii cauzată de o alergie, având simptome precum mâncărime şi papule urticariene).
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

 Cum se utilizează Dasselta?
Doza recomandată pentru adulţi şi adolescenţi (cu vârsta de 12 ani şi mai mult) este de un comprimat o dată pe zi.

 Cum acţionează Dasselta?
Substanţa activă conţinută de Dasselta, desloratadina, este o substanţă antihistaminică. Aceasta acţionează prin blocarea receptorilor pe care se fixează în mod normal histamina , o substanţă din organism care provoacă simptome alergice. Când receptorii sunt blocaţi, histamina nu îşi poate face efectul, ceea ce determină o reducere a simptomelor alergice.

 Cum a fost studiat Dasselta?
Dat fiind că Dasselta este un medicament generic , studiile pe pacienţi s-au limitat la teste care să demonstreze că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, Aerius. Două medicamente sunt considerate bioechivalente dacă produc în organism aceleaşi niveluri de substanţă activă.

 Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Dasselta?
Întrucât Dasselta este un medicament generic şi este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, beneficiile şi riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinţă.

 De ce a fost aprobat Dasselta?
CHMP a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Dasselta are o calitate comparabilă şi este bioechivalent cu Aerius. Prin urmare, CHMP a considerat că, la fel ca în cazul Aerius, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Dasselta.

 Alte informaţii despre Dasselta
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Dasselta, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 28 noiembrie 2011.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Dasselta, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 10-2011.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.