Prospect Daleron® C

Indicatii: Daleron C este indicat pentru: scaderea febrei asociata diferitelor infectii bacteriene sau virale (viroze), ameliorarea durerilor musculare si articulare din raceala si gripa, ameliorarea durerilor de intensitate usoara pana la moderata, de cauze neinflamatorii (dureri de cap, dureri dentare), in special la pacientii cu afectiuni gastrice, ameliorarea durerilor aparute dupa leziuni si interventii medicale.

Granule pentru solutie orala
Ce contin granulele Daleron C?
Un plic (5 g granule) contine paracetamol 500 mg si acid ascorbic 20 mg.
Excipienti: zaharina sodica, ciclamat de sodiu , aroma de grapefruit 82009, aroma de lamaie (tetrarome citron 100%), amidon de porumb, Quinoline Yellow (E 104), povidona, acid citric anhidru, zahar .
Ce sunt granulele Daleron C?
Pe langa catar, tuse si inflamatia mucoasei bucale, simptomele racelii si gripei includ disconfort, dureri si febra .
Granulele Daleron C contin paracetamol si acid ascorbic (vitamina C). Paracetamolul inhiba sinteza de prostaglandine la nivelul sistemului nervos central, scazand astfel febra si ameliorand durerea. Deoarece paracetamolul nu irita mucoasa gastrica, este adecvat si pentru pacientii cu afectiuni gastrice, ulcer gastric sau duodenal.
De asemenea, Daleron C contine vitamina C care creste capacitatea naturala de aparare a organismului, contribuie la o recuperare mai rapida si in acelasi timp amelioreaza gustul medicamentului.
Medicamentul, sub forma de solutie calda, este adecvat in special pentru pacientii cu inflamatia mucoaselor bucala si faringiana, la care administrarea medicamentelor solide se face cu dificultate.

 Cine nu trebuie sa utilizeze granule Daleron C?
Nu utilizati granule Daleron C daca:
· aveti hipersensibilitate la paracetamol, acid ascorbic sau la oricare dintre excipientii medicamentului,
· aveti afectiuni hepatice sau renale severe.

 Ce trebuie urmarit in timpul tratamentului cu granule Daleron C?
Daca aveti insuficienta renala usoara pana la moderata sau insuficienta hepatica, puteti utiliza granule Daleron C numai sub supraveghere medicala.
Nu depasiti dozele recomandate.
Nu se recomanda administrarea granulelor Daleron C impreuna cu alte medicamente care contin paracetamol.
Nu consumati bauturi alcoolice in timpul tratamentului cu paracetamol.
Durata tratamentului nu trebuie sa depaseasca 3 zile, decat la recomandarea medicului. Daca starea dumneavoastra generala nu se amelioreaza sub tratament sau chiar se inrautateste, adresati-va medicului dumneavoastra.
Se recomanda prudenta la administrarea medicamentului la pacientii debilitati, slabiti, precum si la pacientii alcoolici.
La copiii cu varsta intre 2 si 12 ani, se recomanda utilizarea granulelor Daleron C junior, care contin paracetamol in doze corespunzatoare varstei.
Daca aveti diabet zaharat trebuie sa aveti in vedere ca un plic Daleron C contine 3,9 g zahar .
Datorita continutului de zahar , acest medicament nu este recomandat pacientilor cu intoleranta la fructoza, sindrom de malabsorbtie a glucozei si galactozei, deficit de sucraza -izomaltaza.

 Sarcina si alaptare
Siguranta utilizarii acestui medicament in sarcina si alaptare nu a fost stabilita cu certitudine. Femeile insarcinate si mamele care alapteaza la san pot utiliza acest medicament numai la recomandarea medicului, pentru o scurta perioada de timp si, pe cat posibil, in doza unica.

 Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Daleron C nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 Care sunt medicamentele care pot interactiona cu granulele Daleron C?
Daca urmati concomitent un tratament polimedicamentos, consultati medicul dumneavoastra sau farmacistul.
Informati medicul dumneavoastra daca urmati tratament cu medicamente care contin metoclopramida, domperidona, colestiramina sau warfarina .
Nu utilizati concomitent cu granulele Daleron C medicamente antiepileptice, barbiturice, rifampicina si cloramfenicol .

 Cum se administreaza granulele Daleron C?
Adulti si copii peste 12 ani: doza recomandata este de un plic cu granule Daleron C de 4 – 6 ori pe zi. Intervalul dintre doze trebuie sa fie de cel putin 4 ore. Nu utilizati mai mult de 8 plicuri pe zi.
Goliti continutul unui plic intr-un pahar, turnati peste granule 150 ml apa calda sau ceai, amestecati bine si beti continutul cat timp este cald.

 Ce se intampla daca se administreaza mai mult decat doza recomandata?
Daca ati luat o doza foarte mare de medicament , adresati-va medicului dumneavoastra, chiar daca va simtiti bine. Semnele de intoxicatie pot sa apara doar dupa cateva zile.
Dozele de paracetamol mai mari decat cele recomandate pot determina greata , varsaturi si insuficienta hepatica severa, in special la pacientii cu afectiuni renale sau hepatice preexistente.

 Ce reactii adverse pot sa apara in urma tratamentului cu granule Daleron C?
Daca medicamentul se utilizeaza in dozele recomandate, reactiile adverse sunt rare si usoare. Ocazional, pot sa apara greata si reactii cutanate de hipersensibilizare (eruptii cutanate, urticarie, mancarimi ale pielii).
Daca apar reactii adverse, intrerupeti administrarea medicamentului si adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 30 °C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj
Cutie cu 10 plicuri din hartie-aluminiu-polietilena a 5 g granule pentru solutie orala.

Producator:
KRKA

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.