Prospect D.T. COQ

Indicatii: Este indicat pentru prevenirea combinata a difteriei, tetanosului si tusei convulsive.Vaccin adsorbit impotriva difteriei, tetanosului si tusei convulsive.

Compozitie:
O singura doza de vaccin liofilizat contine: Ingrediente active: anatoxina difterica purificata: o doza vaccinanta *, anatoxina tetanica purificata: o doza vaccinanta **, bordetella pertussis > 4 U.I. Excipienti: hidroxid de aluminiu (exprimat ca Aluminiu) 1,25 mg, solutie de clorura de sodiu 0,9% q.s. 0,5 ml . Conservant : mercurothiolat de sodiu 0,05 mg.

 Forma de prezentare:
Suspensie injectabila.

Posologie si mod de administrare:
Primovaccinarea: 3 injectii a cate 0,5 ml la 1-2 luni interval. Rapel: o injectie la 1 an dupa primovaccinare. Calea de administrare recomandata este intramuscular, dar se poate administra si subcutanat . A se agita bine inainte de utilizare, pana la obtinerea unei suspensii omogene.

 Contraindicatii:
Encefalopatie progresiva cu sau fara convulsii. Oprirea vaccinarii este indicata la subiectii care manifesta o reactie serioasa in cele 48 ore care urmeaza injectiei: febra (40C), plans encefalitic, convulsii, soc .

 Precautii:
Existenta in antecedente a convulsiilor neasociate unei vaccinari anterioare nu contraindica vaccinarea pentru tusea convulsiva la pacientii ce nu sufera de encefalopatie progresiva. Astfel de pacienti pot beneficia profilactic si temporar de un tratament anticonvulsivant si/sau un antipiretic. Daca exista incertitudini, nu ezitati sa cereti sfatul medicului.

 Reactii adverse:
Durere, eritem sau nodul la locul injectarii. Febra (38C – 39C) cu durata de 24 – 48 ore. Rar, febra (40C), sindrom de plans encefalitic, convulsii, encefalopatie sau soc (1 caz la 100 000 vaccinari). Aceste simptome dispar spontan dar contraindica alte vaccinari impotriva tusei convulsive. Convulsiile si celelalte tulburari neurologice sunt mult mai frecvente in cursul bolii (tuse convulsiva) decat dupa vaccinare. Anatoxina difterica poate fi foarte rar raspunzatoare de febra si reactii sistemice care sunt explicate printr-un mecanism alergic si necesita utilizarea unor doze reduse (1/10) de anatoxina (Imovax DT Adult ) pentru injectiile urmatoare.

 Proprietati farmacologice:
Vaccin preparat din bacili pertussis inactivati prin caldura si din anatoxina difterica si tetanica detoxifiate cu formol si purificate. Imunitatea se instaleaza dupa a 2-a injectie si se intareste dupa cea de-a 3-a injectie. Imunitatea dureaza cel putin 5 ani dupa primul rapel.

Durata de valabilitate: 36 luni.

 Conditii de pastrare:
Se va pastra la frigider intre +2C si +8C. A nu se congela! A nu se utiliza dupa data expirarii indicata pe ambalaj.

 Forma de prezentare:
Seringa preincarcata, cu o doza de vaccin (0,5 ml ). Flacoane multidoza.
————

* O doza vaccinanta de antoxina difterica reprezinta cel putin 30 U.I. cand puterea protectoare a vaccinului este masurata in paralel cu un etalon international al O.M.S. sau cu un subetalon calibrat fata de etalonul international.

** O doza vaccinanta de anatoxina tetanica reprezinta cel putin 60 U.I. cand puterea protectoare a vaccinului este masurata in paralel cu un etalon international al O.M.S. sau cu un subetalon calibrat fata de etalonul international.

Producator: Aventis Pasteur

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.