Prospect CYCLOGYL

Indicatii : Obtinerea midriazei si cicloplegiei în scop diagnostic.

Contraindicatii:
Nu va fi utilizat in glaucomul cu unghi ingust.

Precautii:
Midriaticele si cicloplegicele vor fi folosite cu prudenta la pacientii in varsta sau la cei cu presiunea intraoculara crescuta. Se recomanda examinarea tonometrica inainte de instilarea oculara a picaturilor. Absorbtia sistemica a produsului poate fi mult diminuata prin comprimarea sacului lacrimal timp de 1-2 minute pe durata instilarii picaturilor in ochi si imediat dupa aceea. Comprimarea sacului lacrimal determina blocarea trecerii picaturilor spre mucoasa nazo-faringiana care reprezinta o suprafata mai mare de absorbtie. Procedeul este recomandat atunci cand se foloseste solutie de concentratie 2% si cand picaturile sunt instilate la copii.

Reactii adverse:
Cresterea presiunii intraoculare. Intrebuintarea ciclopentolatului a fost asociata cu reactii psihotice si tulburari comportamentale la copii, in special cand concentratia folosita a fost de 2%. S-au semnalat de asemenea cazuri de ataxie, vorbire incoerenta, agitatie, halucinatii, lipsa capacitatii de orientare in timp si spatiu, imposibilitatea recunoasterii unor persoane si tahicardie .

Actiune:
Acest preparat anticolinergic blocheaza raspunsul sfincterului muscular al irisului si al muschiului care asigura acomodarea corpului ciliar la stimulii colinergici, producand dilatarea pupilei (midriaza ) si blocarea procesului de acomodare (cicloplegie). Preparatul actioneaza rapid, dar are o durata de actiune mai scurta decat atropina.

Administrare:
Adulti: Initial o picatura, urmata de o a doua picatura dupa 5 minute. Desi revenirea completa se face de obicei in 24 de ore, in majoritatea cazurilor 1-2 picaturi de solutie pilocarpina 1% sau 2% reduc timpul de revenire la 3-6 ore. La pacientii care au irisul inchis la culoare, se recomanda solutia de concentratie 2%; si solutia 1% a dat rezultate satisfacatoare. Instilarea ulterioara de solutie pilocarpina 2% reduce timpul de revenire la 6 ore sau mai putin. Copii: De obicei, tratamentul cu Cyclogyl in preziua examinarii nu este necesar. Se instileaza o picatura de solutie 0,5%, 1% sau 2% urmata 5 minute mai tarziu, daca se considera necesar, de o a doua picatura de solutie 0,5% sau 1%. S-au semnalat cazuri rare de aparitie la copii a simptomelor atropin-like, ca urmare a supradozarii cu solutie 2%.

Ambalaj: Cutie x 1 flacon x 15ml ; (3 ani)

Firma producatoare: ALCON

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.