Prospect Crinone 80 mg/gCromallerg 0,5 mg/40 mg/ ml

Cromallerg este un amestec de substante active antialergice, indicat in tratamentul simptomatic al afectiunilor oftalmice alergice.
Cromallerg 0,5 mg/40 mg/ml picaturi oftalmice solutie
Clorhidrat de tetrizolina/cromoglicat de sodiu

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa utilizati Cromallerg cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.
Intrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 3 zile.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

In acest prospect gasiti:
1. Ce este Cromallerg si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Cromallerg
3. Cum sa utilizati Cromallerg
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Cromallerg
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE CROMALLERG SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Cromallerg este un amestec de substante active antialergice, indicat in tratamentul simptomatic al afectiunilor oftalmice alergice, in special conjunctivita alergica sau conjunctivita care apare frecvent primavara (vernala), precum si in conjunctivita insotita de hiperemie intensa (inrosirea
mucoasei conjunctivale).
De asemenea, este util in prevenirea pe termen lung a afectiunilor ochiului de origine alergica.

2. INAINTE SA UTILIZATI CROMALLERG
Nu utilizati Cromallerg
daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidratul de tetrizolina, cromoglicatul de sodiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Cromallerg, daca ati fost diagnosticat cu glaucom cu unghi inchis,daca aveti ochii iritati datorita unei infectii bacteriene sau a unui corp strain, daca prezentati afectiuni cardio-vasculare severe, pentru copii cu varsta sub 3 ani.

Aveti grija deosebita cand utilizati Cromallerg
Utilizarea acestui medicament poate sa nu fie adecvata pentru unii pacienti.
Utilizarea la copii peste 3 ani se va face numai sub stricta supravaghere medicala.
Evitati atingerea varfului picuratorului de ochi sau zonele inconjuratoare sau de orice alte suprafete. Solutiile oftalmice impropriu manipulate se pot contamina cu bacterii si pot cauza infectii oculare. Din utilizarea de solutii contaminate pot rezulta deteriorari grave ale ochilor si pierderea subsecventa a vederii.
Daca in timpul tratamentului cu Cromallerg dezvoltati o afectiune oculara (infectie, trauma) sau sunteti programat pentru o interventie chirurgicala oculara, cereti imediat sfatul medicului privind continuarea uzului flaconului multidoza.
Produsul nu trebuie amestecat cu alte preparate oftalmice continand clorura de benzalconiu. In cazul in care utilizati mai multe tipuri de colire concomitent, se va mentine un interval minim de 15 minute intre administrari.
Solutia este destinata administrarii topice oculare. Nu injectati solutia in spatiul subconjunctival sau in camera oculara anterioara.
Cereti sfatul medicului daca simptomele persista sau daca nu se amelioreaza in termen de 72 ore (3 zile) de la initierea tratamentului.
Administrarea trebuie intrerupta treptat, intr-o perioada de timp de cel putin o saptamana, pentru a preveni agravarea reaparitiei conjunctivitei. Totusi, daca simptomele alergice (incluzand dificultati respiratorii, blocarea cailor aeriene, edeme ale fetei si buzelor, eruptii cutanate) se inrautatesc sau daca apar tahiaritmie (cresterea frecventei batailor inimii), hipertensiune arteriala (cresterea presiunii arteriale), dureri oculare sau tulburari de vedere, intrerupeti imediat tratamentul si consultati medicul.
Intrerupeti administrarea treptat, mai ales daca suferiti de astm, pentru a preveni simptomele de tip astmatic.
Administrarea repetata pe o perioada mai lunga de timp poate determina reactii adverse.
Se recomanda administrarea cu prudenta daca suferiti de hipertiroidie si diabet non-insulinodependent.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
IMAO;
antidepresive triciclice;
guanetidina sau analogi poate potenta midriaza (dilatarea pupilei) si poate induce hipertensiune (cresterea presiunii arteriale);
rezerpina, insulina, propranolol, anestezice generale, atropina

Sarcina si alaptare
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Dupa administrare, Cromallerg poate produce tulburari de vedere usoare. Ca urmare, inainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, trebuie sa asteptati pana ce tulburarile de vedere (vederea incetosata) dispar.

Informatii importante privind unele componente ale Cromallerg
Produsul contine clorura de benzalconiu care poate provoca iritatie oculara. Evitati contactul cu lentilele de contact moi. Indepartati lentilele de contact inainte de administrare si asteaptati cel putin 15 minute inainte de a le pune la loc. Se cunoaste faptul ca poate produce decolorarea lentilelor de contact moi.

3. CUM SA UTILIZATI CROMALLERG
Utilizati intodeauna Cromallerg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Daca medicul nu v-a recomandat altfel, doza uzuala este de 1-2 picaturi de Cromallerg in fiecare ochi, de 4 ori pe zi.
Daca simptomele dumneavoastra nu se amelioreaza dupa 3 zile sau chiar se agraveaza, trebuie sa va adresati imediat medicului!
Va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca aveti impresia ca efectul Cromallerg este prea puternic sau prea slab.

Mod de administrare
Pentru limitarea reactiilor adverse, se recomanda evitarea administrarilor repetate, iar dupa administrare, inchiderea usoara a pleoapelor.
Pentru a preveni contaminarea aplicatorului sau a solutiei, trebuie evitata atingerea acestuia de pleoape, suprafete invecinate sau alte suprafete.
Flaconul trebuie pastrat inchis intre administrari.
Durata utilizarii
Tratamentul trebuie continuat pana la disparitia factorilor alergenici, chiar si dupa ameliorarea simptomelor. Dupa stabilizarea efectului, se va incerca reducerea dozelor.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Cromallerg
Daca utilizati mai mult decat doza recomandata sau daca inghititi accidental solutia de Cromallerg puteti observa unele reactii adverse precum ameteli, dureri de cap, respiratie dificila, tahicardie (frecventa cardiaca crescuta), palpitatii, tensiune arteriala crescuta, transpiratie, greata, hiperglicemie. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat spital.

Daca uitati sa utilizati Cromallerg
Nu va administrati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca incetati sa utilizati Cromallerg
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la utilizarea acestui produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Reactiile adverse sunt clasificate in functie de frecventa, folosind urmatoarea conventie:
-reactii adverse foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);
-reactii adverse frecvente (apar la mai putin de 1 din 10 persoane);
-reactii adverse mai putin frecvente (apar la mai putin de 1 la 100 persoane);
-reactii adverse rare (apar la mai putin de 1 la 1000 persoane);
-reactii adverse foarte rare (apar la mai putin de 1 la 10000 persoane);
-reactii adverse cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile);
Rare: senzatie de intepatura, arsura oculara sau corp strain, inrosirea conjunctivei, senzatie de
ochi uscati sau lacrimare in exces, vedere incetosata, iritare conjunctivala, dilatarea pupilei;
poate aparea si deteriorarea arteriolara si venoasa la nivel ocular, datorata constrictiei prelungite,palpitatii, hipertensiune (cresterea presiunii arteriale) in special la administrare pe perioade lungi de timp, supradozaj sau la copii, tremor, dureri de cap, ameteala, nervozitate, transpiratie in special la administrare pe perioade lungi de timp, greata in special la administrare pe perioade lungi de timp, hiperglicemie (cresterea glicemiei) in special la administrare pe perioade lungi de timp.

5. CUM SE PASTREAZA CROMALLERG
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25oC, in ambalajul original.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj, dupa EXP. Data de expirare se refera la
ultima zi a lunii respective.
A se utiliza in maxim 28 de zile de la prima deschidere a flaconului.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Cromallerg
Substantele active sunt cromoglicat de sodiu si clorhidrat de tetrizolina. Fiecare mililitru picaturi oftalmice, solutie contine 40 mg cromoglicat de sodiu si 0,5 mg clorhidrat de tetrizolina.
Un mililitru picaturi oftalmice, solutie contine 29 picaturi.
Celelalte componente sunt: hidrogenofosfat disodic dodecahidrat, hidrogenofosfat de sodiu monohidrat, edetat de sodiu, sorbitol lichid, polisorbat 80, conservant clorura de benzalconiu si apa purificata.

Cum arata Cromallerg si continutul ambalajului
Cromallerg se prezinta sub forma de solutie limpede, incolora sau slab galbuie.
Cromallerg este diponibil in cutii cu un flacon din PEJD, prevazut cu aplicator pentru picurare din PEJD si capac din PEID, care contine 10 ml picaturi oftalmice.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
SC ROMPHARM COMPANY SRL,
Str. Eroilor nr. 1A, Otopeni, Ilfov, Romania
Acest prospect a fost aprobat in Ianuarie 2011

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.