Prospect Corzem

Indicatii: Angina pectorala vasospastica; angina pectorala cronica stabila; hipertensiune esentiala de gradul I si II si dupa infarct miocardic.

 Contraindicatii:
Absolute: hipersensibilitate la diltiazem , hipotensiune (presiune sistolica sub 90 mmHg ), insuficienta cardiaca congestiva, tulburari de conducere (bloc sinoatrial sau atrioventricular de grad II-III) exceptand pacientii cu pacemaker, infarct miocardic complicat, bradicardie (sub 55/min), sarcina, alaptare. Relative: bloc atrioventricular de grad I, sindrom WPW, hipotensiune usoara.

 Precautii:
Se administreaza sub control medical. Administrarea se va face cu prudenta in urmatoarele cazuri: pacientilor varstnici si celor cu afectiuni hepatice si/sau renale; pacientilor cu bloc AV gradul I, sindrom WPW, hipotensiune usoara si se va lua in considerare posibilitatea de a aparea hipotensiune in timpul tratamentului. in cazul aparitiei unor RA dermatologice persistente care evolueaza la eriteme multiforme si/sau dermatite exfoliative, tratamentul se intrerupe.

 Reactii adverse:
in general este bine tolerat daca se respecta posologia si se au in vedere: Contraindicatii, Precautii, RA fiind usoare si trecatoare. Uneori pot sa apara: senzatii de greata , oboseala, cefalee, dureri epigastrice, constipatie, diaree, eruptii cutanate. in cazul maririi dozei administrate, pot aparea edeme ale membrelor inferioare. Rareori pot fi influentate testele de laborator ale functiei hepatice; aceste fenomene dispar la intreruperea tratamentului sau la reducerea dozei.

 Compozitie:
Comprimate filmate ce contin 60 mg, respectiv 120 mg clorhidrat de diltiazem , excipienti q.s.

 Actiune:
Clorhidratul de diltiazem este rapid si aproape complet absorbit dupa administrarea orala, concentratiile plasmatice maxime (Cmax.) atingandu-se in cca 3 ore. Este extensiv metabolizat la nivelul primului pasaj, biodisponibilitatea sa fiind scazuta (cca 40%), puternic influentata de aceasta metabolizare, cu mari variatii interindividuale. Concentratiile plasmatice stabilite se ating dupa 3-5 zile de tratament . Circula legat de proteinele plasmatice in proportie de 80%. T1/2 dupa administrare orala este de 3-4,5 ore, fiind prelungit la pacientii varstnici si la cei cu functie hepatica afectata. Se elimina in principal prin urina si bila sub forma de metaboliti inactivi si numai 2-4% nemodificat, in urina .

 Administrare:
Tratamentul se individualizeaza. Daca nu este indicat altfel, se recomanda: angina pectorala: in general, doza initiala este de 60 mg x 3/zi, putand fi crescuta pana la 120 mg x/zi; hipertensiune: 120 mg x 2-3/zi. Pentru pacientii varstnici dozele se reduc, incepand cu 30 mg x 2/zi.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.