Prospect Calmant Forte

Indicatii: Tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate medie sau severa cu diferite localizari: cefalee, migrene, nevralgii, mialgii, altralgii, algii dentare sau in sfera ORL , dismenoree .

Comprimate

COMPOZITIE
Un comprimat contine paracetamol 400mg, fenobarbital 50 mg, cafeina anhidra 25 mg, fosfat de codeina hemihidrat 20 mg si excipienti: lactoza monohidrat 200 mesh, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu , gelatina .

 GRUPA FARMACOTERAPEUTICA
Analgezice si antipiretice, anilide in combinatii.

CONTRAINDICATII
Calmant forte nu trebuie administrat la pacientii cu hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului, insuficienta hepatocelulara, insuficienta renala severa, ulcer gastroduodenal active, hemoragie digestive, astm bronsic si insuficienta respiratory (datorita prezentei codeinei, profirie (datorita prezentei fenobarbitalului), in perioada de sarcina si alaptare si la copii sub 15 ani.

PRECAUTII
Este necesara prudenta la pacientii cu: colecistectomie, tuse productive, debilitate fizica , leziuni craniene, hipertensiune intracraniana, abdomen acut, hipotiroidism, hipertrofie de prostate sau stricture uretrale; in aceste situatii adresati-va medicului sau farmacistului.

Codeina administrata in doze mari, timp indelungat, poate dezvolta dependenta.

Deoarece produsul contine codeine si fenobarbital, in timpul tratamentului nu se recomanda ingestia bauturilor alcoolice.

Sportivii trebuie atentionati ca acest medicament contine un principiu active care poate induce pozitivarea testelor antidoping.

INTERACTIUNI
Este necesara prudenta atunci cand Calmant Forte se administreaza concomitent cu deprimante ale sistemului nervos central, medicamente anticolinergice si antidiareice, anticoagulante, medicamente inductoare enzymatic si bauturi alcoolice, fenitoina , acid valproic; in aceste situatii adresati-va medicului sau farmacistului.

 ATENTIONARI SPECIALE
Se impun precautii la persoanele in varsta (risc de deprimare respiratorie).

Sarcina si alapatrea

Daca sunteti insarcinata sau alaptati, adresati-va medicului inainte de a va administra produsul Calmant Forte.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Calmant Forte poate influenta negative capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE

Produsul se administreaza numai adultilor si copiilor peste 15 ani.

Adulti si copii peste 15 ani : doza uzuala este de un comprimat Calmant Forte , administrat oral , la nevoie, daca este necesar, doza se poate repeat la intervale de 4-6 ore, fara a depasi 4 comprimate Calmant Forte pe zi.

Varstnici,

Initial seadministreaza jumatate de doza recomandata adultilor, crescand eventual, in functie de toleranta si necesitati.

Insuficienta renala:

Se recomanda administrarea unor doze mai mici decat cele uzuale la adulti.

Calmant Forte nu trebuie folosit in doze mari sau timp indelungat fara recomandarea medicului.

 REACTII ADVERSE
In timpul tratamentuului cu Calmant Forte pot sa apara urmatoarele reactii adverse: cazuri rare de reactii alergice, manifestate prin eruptii cutanate cu eritem sau urticarie, care necesita intreruperea tratamentului, constipatie, greata , somnolenta, vertij , reactii alergice cutanate, brohospasm, deprimare respiratorie, somnolenta diurnal la inceputul tratamentului, trezire dificila, tulburari de coordonare si de echilibru, mai ales la varstnici, rareori, cerij cu cefalee, artralgii, tulburari de dispozitie; la doze mari pot sa apara neliniste, palpitatii si discomfort epigastric.

Tratamentul prelungit cu doze mari poate determina afectare renala si dependenta de codeine sau fenobarbital.

S-au raportat, in mod exceptional, cazuri de scadere a numarului de trombocite.

Daca apar oricare dintre aceste reactii adverse sau altele, nementionatein acest prospect, adresati-va medicului sau farmacistului.

SUPRADOZAJ

In cazul ingestiei accidentale a unor doze mai mari decat cele recomandate, adresati-va imediat medicului sau prezentati-va la cel mai apropiat spital.

PASTRARE

A nu se utilize dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

Ase pastra la temperaturi sub intre 15 – 25 ºC, in ambalajul original.

A nu se lasa la indemana copiilor.

AMBALAJ

Cutie cu 2 folii a cate 10 comprimate.

PRODUCATOR

S.C. REMEDIA S.R.L., Romania

DETINATORUL AUTORIZATIEI DE PUNERE PE PIATA

S.C. REMEDIA S.R.L.,

Str. Traian Vuia nr.6, sector 2, Bucuresti, Romania

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.