Prospect Bortezomib Hospira

Bortezomib Hospira este un medicament impotriva cancerului care se utilizeaza pentru tratarea mielomului multiplu, o forma de cancer al sangelui.
Bortezomib Hospira
Bortezomib

Ce este Bortezomib Hospira si pentru ce se utilizeaza?
Bortezomib Hospira este un medicament impotriva cancerului care se utilizeaza pentru tratarea mielomului multiplu, o forma de cancer al sangelui, la urmatoarele categorii de pacienti:
– pacienti adulti a caror boala se agraveaza dupa ce au urmat cel putin un alt tratament si care au fost deja supusi sau care nu pot fi supusi transplantului de celule stem sanguine. La aceasta categorie de pacienti, Bortezomib Hospira se utilizeaza fie in monoterapie, fie in asociere cu doxorubicina lipozomala pegilata sau cu dexametazona;
– adulti netratati anterior, in cazul carora nu este indicata chimioterapia in doza mare asociata cu transplantul de celule stem sanguine. La aceasta categorie de pacienti, Bortezomib Hospira se utilizeaza in asociere cu melfalan si cu prednison;
– adulti netratati anterior, care urmeaza sa primeasca chimioterapie in doza mare, urmata de transplant de celule stem sanguine. La aceasta categorie de pacienti, Bortezomib Hospira se utilizeaza in asociere cu dexametazona sau cu dexametazona plus talidomida.
De asemenea, Bortezomib Hospira se utilizeaza pentru tratarea limfomului cu celule de manta, o alta forma de cancer al sangelui, la pacienti adulti netratati care nu pot fi supusi transplantului de celule stem sanguine. Pentru limfomul cu celule de manta, Bortezomib Hospira se utilizeaza in asociere cu rituximab, ciclofosfamida, doxorubicina si prednison.
Bortezomib Hospira este un „medicament generic”. Aceasta inseamna ca Bortezomib Hospira este similar cu „medicamentul de referinta” deja autorizat in Uniunea Europeana (UE), denumit Velcade. Pentru mai multe informatii despre medicamentele generice, consultati documentul de intrebari si raspunsuri disponibil aici.
Bortezomib Hospira contine substanta activa bortezomib.
Cum se utilizeaza Bortezomib Hospira?
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta, iar tratamentul trebuie initiat numai sub supravegherea unui medic cu experienta in utilizarea chimioterapiei impotriva cancerului. Bortezomib Hospira este disponibil sub forma de flacoane cu 3,5 mg de pulbere, din care se prepara o solutie injectabila in vena sau subcutanat. Este contraindicata administrarea Bortezomib Hospira pe alte cai.
Doza recomandata se calculeaza pe baza greutatii si a inaltimii pacientului. Atunci cand se administreaza intravenos, solutia se injecteaza printr-un cateter (un tub steril subtire). Intre doua doze de Bortezomib Hospira trebuie sa treaca cel putin 72 de ore. Atunci cand se injecteaza subcutanat, medicamentul se administreaza in coapsa sau in abdomen (burta). Dozele de Bortezomib Hospira se administreaza cu pauze intre ele, in cicluri de tratament de trei pana la sase saptamani, in functie de modul in care este administrat Bortezomib Hospira, in monoterapie sau in asociere cu alte medicamente. Daca un pacient prezinta efecte secundare grave, tratamentul trebuie intrerupt sau amanat, sau trebuie modificata doza. Pacientii cu afectiuni hepatice moderate sau severe trebuie tratati cu doze mai mici. Pentru mai multe informatii cu privire la utilizarea Bortezomib Hospira, consultati Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

Cum actioneaza Bortezomib Hospira?
Substanta activa din Bortezomib Hospira, bortezomibul, este un inhibitor proteazomal. Aceasta blocheaza proteazomul, un sistem din interiorul celulelor care descompune proteinele atunci cand acestea nu mai sunt necesare. Blocarea sistemului proteazomic duce la moartea celulei. Celulele canceroase sunt mai sensibile decat celulele normale la efectele inhibitorilor proteazomali precum bortezomib.

Cum a fost studiat Bortezomib Hospira?
Compania a prezentat date din literatura de specialitate publicata cu privire la bortezomib. Nu au fost necesare studii suplimentare, deoarece Bortezomib Hospira este un medicament generic administrat prin injectie si contine aceeasi substanta activa ca medicamentul de referinta, Velcade.
Care sunt beneficiile si riscurile asociate cu Bortezomib Hospira?
Intrucat Bortezomib Hospira este un medicament generic, beneficiile si riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinta.
De ce a fost aprobat Bortezomib Hospira?
Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) al agentiei a concluzionat ca, in conformitate cu cerintele UE, s-a demonstrat ca Bortezomib Hospira este comparabil cu Velcade. Prin urmare, CHMP a considerat ca, la fel ca in cazul Velcade, beneficiile sunt mai mari decat riscurile identificate. Comitetul a recomandat aprobarea utilizarii Bortezomib Hospira in UE.
Ce masuri se iau pentru utilizarea sigura si eficace a Bortezomib Hospira?
Compania care comercializeaza Bortezomib Hospira va furniza personalului medical materiale educationale cu privire la prepararea si administrarea injectiei, la calcularea dozei si la prescrierea si administrarea tratamentului corect la pacientii care sunt supusi transplantului de celule stem sanguine. In Rezumatul caracteristicilor produsului si in prospect au fost incluse, de asemenea, recomandari si masuri de precautie pentru utilizarea sigura si eficace a Bortezomib Hospira, care trebuie respectate de
personalul medical si de pacienti.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.