Prospect Ascofer

Indicatii: Anemii feriprive (microcitare) posthemoragice, prin aclorhidrie, de sarcina, secundare infectiilor, infestarii parazitare sau cancerului; anemii macrocitare tratate cu cianocobalamina; stari de sideropenie la copii in crestere, in caz de hemoragii cronice; pentru profilaxia carentelor de fier in sarcina, la copii, la donatori de sange.

 Forma de prezentare:
Comprimate 40 mg; cutie x 1 fl. x 20 comprimate

 Doze si mod de administrare:
Adulti: curativ 600-1200 mg gluconat feros/zi (72-144 mg fier ); profilactic 100-300 mg gluconat feros/zi. Copii: 200-600 mg gluconat feros/zi. Doza zilnica se fractioneaza in 3 prize, administreaza in afara meselor (daca se produc fenomene de iritatie gastrica, se adm. la mese).

 Contraindicatii:
Hemocromatoza , hemoliza cronica, anemie sideroacrestica, anemia din intoxicatia cu plumb, talasemie, boli hepatice grave, alergie sau intoleranta la fier ; gastrite severe, ulceratii gastrice, varice esofagiene, diaree, colita ulceroasa, sindrom de malabsorbtie intestinala (se recomanda fier injectabil).

 Atentionari:
Hiposideremia asociata cu sindroame inflamatorii nu raspunde la trat. cu fier ; este necesar trat. etiologic al anemiei; control al eficacitatii trat. la 3 luni; interactiuni medicamentoase cu tetracicline, bifosfonati, penicilamina, tiroxina, fluorochinolone, antiacide.

 Reactii adverse:
Rareori greata , dureri epigastrice, constipatie sau diaree (scaunul este colorat in negru), senzatie de vertij , bufeuri de caldura.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.