Prospect ANATOXINA STAFILOCOCICA purificata si concentrata

Indicatii: In tratamentul infectiilor stafilococice, de preferinta asociata cu vaccinul stafilococic.

Prezentare: Anatoxina stafilococica purificata si concentrata este un produs biologic rezultat din purificarea si concentrarea anatoxinei stafilococice, obtinuta in urma detoxifierii toxinei stafilococice prin actiunea caldurii si formolului si care isi mentine valoarea imunizanta intacta. Este livrat in fiole a 0,75 ml , din care 3 fiole cu anatoxina diluata 1/5 si 7 fiole cu anatoxina concentrata. Prezervant: Mertiolat de sodiu 1/10 000.

Mod de actiune: Imunizarea fata de toxinele si enzimele eliberate in mediul extracelular de tulpini de Staphylococcus aureus Wood 46.

Mod de administrare: Tratamentul se face cu doze crescande, incepand cu anatoxina diluata (0,1-0,2-0,3 ml ) si continuand cu anatoxina concentrata (0,1-0,2-0,3 ml etc. pana la 0,7 ml ). Intervalul dintre injectii este de 3-4 zile. Doza de 0,7 ml se poate repeta de 5-7 ori. Calea de administrare este subcutanata . Este utila asocierea cu vaccinul stafilococic.

Contraindicatii: Stari febrile, boli infectioase acute si convalescenta lor (altele decat infectia stafilococica), tuberculoza activa, stari alergice, insuficienta renala, insuficienta cardiaca decompensata, insuficienta hepatica.

Efecte secundare: Pot aparea reactii locale (durere , roseata, edem) si generale (febra , curbatura).

Conditii de pastrare: La intuneric, la o temperatura de +4 – +5 grade Celsius. Termen de valabilitate: 2 ani.

Producator: Institutul Cantacuzino

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.