Prospect AMPRIGEN comprimate

AMPRIGEN poate fi utilizat pentru a trata tensiunea arteriala crescuta, pentru a reduce riscul dumneavoastra de a avea o criza de inima sau un accident vascular cerebral, pentru a reduce riscul sau a intarzia agravarea afectiunilor dumneavoastra de rinichi, pentru a trata insuficienta cardiaca si ca tratament dupa o criza de inima.
Disponibil in variantele:
AMPRIGEN 1,25 mg comprimate
AMPRIGEN 2,5 mg comprimate
AMPRIGEN 5 mg comprimate
AMPRIGEN 10 mg comprimate

Ce gasiti in acest prospect:
1. Ce este AMPRIGEN si pentru ce se utilizeaza
2. Ce trebuie sa stiti inainte sa luati AMPRIGEN
3. Cum sa luati AMPRIGEN
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza AMPRIGEN
6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. CE ESTE AMPRIGEN SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
AMPRIGEN contine un medicament numit ramipril. Acesta apartine unei clase de medicamente numite inhibitori ai ECA (inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei).

AMPRIGEN actioneaza prin:
– Scaderea sintezei in organismul dumneavoastra, de substante care pot creste tensiunea arteriala
– Relaxarea si dilatarea vaselor dumneavoastra de sange
– Usurarea muncii inimii de a pompa sange in organismul dumneavoastra.

AMPRIGEN poate fi utilizat:
– Pentru a trata tensiunea arteriala crescuta (hipertensiune arteriala)
– Pentru a reduce riscul dumneavoastra de a avea o criza de inima sau un accident vascular cerebral
– Pentru a reduce riscul sau a intarzia agravarea afectiunilor dumneavoastra de rinichi (fie ca aveti sau nu diabet zaharat)
– Pentru a trata inima dumneavoastra atunci cand nu poate pompa suficient sange in organismul dumneavoastra (insuficienta cardiaca)
– Ca tratament dupa o criza de inima (infarct miocardic) complicata cu insuficienta cardiaca.

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE SA LUATI AMPRIGEN
Nu luati AMPRIGEN
– Daca sunteti alergic la ramipril, la oricare alt medicament inhibitor al ECA sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament mentionate la pct. 6.
Semnele unei reactii alergice pot include o eruptie pe piele, probleme de respiratie sau inghitire, umflare a buzelor, a fetei, gatului sau a limbii dumneavoastra.
– Daca ati avut vreodata o reactie alergica grava numita “edem angioneurotic”. Semnele pot include mancarime, blande (urticarie), pete rosii pe maini, picioare si gat, umflarea gatului si a limbii, umflare in jurul ochilor si buzelor, dificultati de respiratie si inghitire.
– Daca faceti dializa sau orice alt tip de filtrare a sangelui. In functie de aparatul utilizat, este posibil ca AMPRIGEN sa nu fie potrivit pentru dumneavoastra.
– Daca aveti afectiuni ale rinichilor in care irigarea cu sange a rinichilor dumneavoastra este redusa (stenoza de artera renala)
– In ultimele 6 luni de sarcina (vezi mai jos pct. “Sarcina si alaptarea”)
– Daca tensiunea dumneavoastra arteriala este anormal de mica sau instabila. Va fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va masoare tensiunea arteriala.
– Daca aveti diabet zaharat sau functia rinichilor afectata si urmati tratament cu un medicament pentru scaderea tensiunii arteriale care contine aliskiren.
Nu luati AMPRIGEN daca va aflati in oricare dintre situatiile de mai sus. Daca nu sunteti sigur, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua AMPRIGEN.

Atentionari si precautii
Inainte sa luati AMPRIGEN adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:
– Daca aveti afectiuni ale inimii, ficatului sau rinichilor
– Daca ati pierdut multe lichide sau saruri din organism (stare de rau (varsaturi), aveti diaree, transpirati mai mult decat de obicei, aveti o dieta saraca in sare, luati diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apa) de mult timp sau faceti dializa)
– Daca urmeaza sa fiti supus unui tratament pentru a reduce reactia dumneavoastra alergica la intepaturile de albina sau viespe (desensibilizare)
– Daca urmeaza sa vi se administreze un anestezic. Acesta va poate fi administrat pentru o operatie sau pentru orice lucrare stomatologica. Este posibil sa fie nevoie sa intrerupeti tratamentul cu AMPRIGEN cu o zi inainte de operatie; cereti sfatul medicului dumneavoastra.
– Daca aveti o cantitate mare de potasiu in sange (observata la analize ale sangelui)
– Daca aveti o boala de colagen, cum ar fi sclerodermia sau lupusul eritematos sistemic.
– Trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra daca credeti ca sunteti (sau ati putea ramane) gravida.

AMPRIGEN nu este recomandat in primele 3 luni de sarcina si poate determina leziuni grave la fat dupa 3 luni de sarcina, vezi pct. ”Sarcina si alaptarea”.
– Daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente utilizate pentru tratarea tensiunii arteriale mari:
– un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) (cunoscut si sub denumirea de „sartani” – de exemplu, valsartan, telmisartan, irbesartan), mai ales daca aveti probleme ale rinichilor asociate diabetului zaharat.
– aliskiren.
Este posibil ca medicul dumneavoastra sa va verifice functia rinichilor, tensiunea arteriala si valorile electrolitilor (de exemplu, potasiu) din sange, la intervale regulate de timp.
Vezi si informatiile de la punctul „Nu luati AMPRIGEN”.

Copii
AMPRIGEN nu este recomandat la copii si adolescenti cu varsta sub 18 ani, deoarece nu sunt disponibile informatii pentru aceasta grupa de varsta.

Daca va aflati in oricare dintre situatiile de mai sus (sau nu sunteti sigur), adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua AMPRIGEN.

AMPRIGEN impreuna cu alte medicamente
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente. Aceasta deoarece AMPRIGEN poate influenta modul in care actioneaza unele medicamente.
De asemenea, unele medicamente pot influenta modul in care actioneaza AMPRIGEN.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente. Ele pot face ca AMPRIGEN sa nu actioneze suficient de bine:
– Medicamente utilizate pentru a ameliora durerea si inflamatia (de exemplu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum sunt ibuprofenul sau indometacina si acidul acetilsalicilic)
– Medicamente utilizate pentru tratamentul tensiunii arteriale scazute, socului, insuficientei cardiace, astmului bronsic sau alergiilor, cum sunt efedrina, noradrenalina sau adrenalina. Va fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va verifice tensiunea arteriala.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente. Ele pot creste riscul de aparitie a reactiilor adverse daca le luati impreuna cu AMPRIGEN:
– Medicamente utilizate pentru a ameliora durerea si inflamatia (de exemplu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum sunt ibuprofenul sau indometacina si acidul acetilsalicilic)
– Medicamente pentru tratamentul cancerului (chimioterapie)
– Medicamente utilizate pentru a impiedica rejetul de organ dupa un transplant, cum este ciclosporina
– Diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apa), cum este furosemidul
– Medicamente care pot creste concentratia de potasiu in sange, cum sunt spironolactona, triamterenul, amiloridul, sarurile de potasiu si heparina (utilizata pentru subtierea sangelui)
– Glucocorticoizi utilizati pentru a trata inflamatia, cum este prednisolonul
– Alopurinol (utilizat pentru a scadea concentratia de acid uric in sange)
– Procainamida (pentru tulburari de ritm cardiac).
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente.

Actiunea lor poate fi influentata de AMPRIGEN:
– Medicamente pentru tratamentul diabetului zaharat, cum sunt insulina si medicamentele administrate pe cale orala pentru a scadea zaharul din sange. AMPRIGEN poate scadea cantitatea de zahar din sangele dumneavoastra. Verificati atent cantitatea de zahar din sangele dumneavoastra in timpul tratamentului cu AMPRIGEN.
– Litiu (pentru afectiuni psihice). AMPRIGEN poate creste cantitatea de litiu din sangele dumneavoastra. Va fi necesara verificarea atenta de catre medicul dumneavoastra a cantitatii de litiu din sangele dumneavoastra.

Este posibil ca medicul dumneavoastra sa trebuiasca sa va modifice doza si/sau sa ia alte masuri de precautie:
– Daca luati un blocant al receptorilor angiotensinei II (BRA) sau aliskiren (vezi si informatiile de la punctele „Nu luati AMPRIGEN” si „Atentionari si precautii”).
Daca va aflati in oricare dintre situatiile de mai sus (sau nu sunteti sigur), adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a lua AMPRIGEN.

AMPRIGEN impreuna cu alimente, bauturi si alcool
– Consumul de alcool etilic in timpul tratamentului cu AMPRIGEN va poate face sa va simtiti ametit sau buimacit. Daca sunteti ingrijorat in legatura cu ce cantitate de alcool etilic puteti consuma in timpul tratamentului cu AMPRIGEN, discutati despre acest lucru cu medicul dumneavoastra, deoarece medicamentele utilizate pentru scaderea tensiunii arteriale si alcoolul etilic pot avea efecte cumulative.
– AMPRIGEN poate fi luat cu sau fara alimente.

Sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresativa medicului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
Nu trebuie sa luati AMPRIGEN in primele 12 saptamani de sarcina si nu trebuie sa luati deloc acest medicament dupa saptamana 13, deoarece utilizarea lui in timpul sarcinii poate avea efecte daunatoare la nou-nascut.
Daca ramaneti gravida in timpul tratamentului cu AMPRIGEN, spuneti imediat medicului dumneavoastra.
Trecerea la un tratament alternativ corespunzator trebuie facuta inaintea unei sarcini planificate.
Nu trebuie sa luati AMPRIGEN daca alaptati.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
In timpul tratamentului cu AMPRIGEN, va puteti simti ametit. Acest lucru este mai probabil sa se intample cand incepeti tratamentul cu AMPRIGEN sau cand incepeti sa luati o doza mai mare. Daca acest lucru se intampla, nu conduceti vehicule sau nu folositi unelte sau utilaje.

3. CUM SA LUATI AMPRIGEN
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Utilizarea acestui medicament
– Inghititi acest medicament la aceeasi ora in fiecare zi.
– Inghititi comprimatele intregi, cu lichid.
– Nu zdrobiti sau mestecati comprimatele

Cat de mult sa luati
Tratamentul tensiunii arteriale crescute
– Doza uzuala de inceput este de 1,25 mg sau 2,5 mg o data pe zi.
– Medicul dumneavoastra va adapta doza pe care o luati pana cand tensiunea dumneavoastra arteriala este controlata.
– Doza maxima este de 10 mg o data pe zi.
– Daca urmati deja tratament cu diuretice (medicamente care cresc eliminarea de apa), medicul dumneavoastra poate reduce sau opri doza de diuretic pe care o luati inainte de a incepe tratamentul cu AMPRIGEN.

Pentru a reduce riscul dumneavoastra de a avea un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral
– Doza uzuala de inceput este de 2,5 mg o data pe zi.
– Medicul dumneavoastra poate apoi decide sa creasca doza pe care o luati.
– Doza uzuala este de 10 mg o data pe zi.

Tratament pentru a reduce sau a intarzia agravarea problemelor dumneavoastra de rinichi
– Puteti incepe cu o doza de 1,25 mg sau 2,5 mg o data pe zi.
– Medicul dumneavoastra va adapta doza pe care o luati.
– Doza uzuala este de 5 mg sau 10 mg o data pe zi.

Tratamentul insuficientei cardiace
– Doza uzuala de inceput este de 1,25 mg o data pe zi.
– Medicul dumneavoastra va adapta doza pe care o luati.
– Doza maxima este de 10 mg zilnic. Sunt de preferat doua administrari pe zi.

Tratament dupa ce ati avut un infarct miocardic
– Doza uzuala de inceput este de 1,25 mg o data pe zi pana la 2,5 mg de doua ori pe zi.
– Medicul dumneavoastra va adapta doza pe care o luati.
– Doza uzuala este de 10 mg zilnic. Sunt de preferat doua administrari pe zi.

Varstnici
Medicul dumneavoastra va reduce doza initiala si va adapta mai lent tratamentul dumneavoastra.

Daca luati mai mult AMPRIGEN decat trebuie
Adresati-va imediat unui medic sau mergeti la cel mai apropiat serviciu de urgente al unui spital. Nu conduceti un vehicul pana la spital, rugati pe altcineva sa mearga cu dumneavoastra sau sunati pentru o ambulanta. Luati cu dumneavoastra cutia medicamentului. Aceasta ajuta medicul sa stie ce ati luat.

Daca uitati sa luati AMPRIGEN
Daca omiteti o doza, luati doza urmatoare ca de obicei.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa comprimatul uitat.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Incetati sa luati AMPRIGEN si contactati imediat un medic daca observati oricare dintre urmatoarele reactii adverse grave – este posibil sa aveti nevoie de tratament medical de urgenta:
– Umflare a fetei, buzelor sau a gatului, ceea ce face dificila respiratia sau inghitirea, precum si mancarime si eruptii pe piele. Acesta poate fi semnul unei reactii alergice grave la AMPRIGEN.
– Reactii cutanate grave, inclusiv eruptie pe piele, ulceratii la nivelul cavitatii bucale, agravarea unei afectiuni preexistente la nivelul pielii, roseata, vezicule sau descuamare a pielii (cum sunt sindromul Stevens-Johnson, necroliza epidermica toxica sau eritemul polimorf).

Spuneti imediat medicului dumneavoastra daca aveti:
– Batai cardiace rapide, batai cardiace puternice sau neregulate (palpitatii), durere in piept, apasare in piept sau probleme mai grave, inclusiv un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral
– Scurtare a respiratiei sau tuse. Acestea pot fi semnele unor probleme ale plamanilor.
– Aparitia mai usoara de vanatai, sangerare mai indelungata decat de obicei, orice semn de sangerare (de exemplu sangerare din gingii), eruptie sub forma de pete purpurii pe piele sau dezvoltarea de infectii mai usor decat de obicei, durere in gat si febra, senzatie de oboseala, lesin, ameteli sau piele palida.
Acestea pot fi semnele unor probleme ale sangelui sau ale maduvei osoase.
– Durere violenta de stomac care poate ajunge in spate. Acesta poate fi un semn de pancreatita (inflamatie a pancreasului).
– Febra, frisoane, oboseala, pierderea apetitului alimentar, durere de stomac, senzatie de rau (greata), ingalbenire a pielii sau a ochilor (icter). Acestea pot fi semnele unor probleme ale ficatului, cum sunt hepatita (inflamatie a ficatului) sau afectarea ficatului.

Alte reactii adverse includ:
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca oricare dintre urmatoarele reactii adverse devine grava sau dureaza mai mult de cateva zile.

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
– Durere de cap sau senzatie de oboseala.
– Senzatie de ameteala. Aceasta este mai probabil sa apara la inceputul tratamentului cu AMPRIGEN sau cand incepeti sa luati o doza mai mare.
– Lesin, hipotensiune arteriala (tensiune arteriala anormal de mica), in special cand stati in picioare sau cand va ridicati repede in picioare.
– Tuse seaca iritativa, inflamatie a sinusurilor (sinuzita) sau bronsita, scurtare a respiratiei
– Durere de stomac sau intestinala, diaree, indigestie, senzatie de rau (greata) sau stare de rau (varsaturi)
– Eruptii pe piele cu sau fara suprafata proeminenta.
– Durere in piept.
– Dureri sau crampe musculare.
– Analize ale sangelui care arata o concentratie mai mare de potasiu in sange decat este normal.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane)
– Tulburari de echilibru (vertij).
– Mancarime si senzatii neobisnuite la nivelul pielii, cum sunt amorteli, furnicaturi, intepaturi, arsura sau senzatie de fiori la nivelul pielii (parestezii).
– Pierdere sau modificare a gustului.
– Tulburari de somn.
– Senzatie de deprimare, anxietate, nervozitate mai accentuata decat de obicei sau neliniste.
– Nas infundat, dificultati de respiratie sau agravare a astmului bronsic.
– Umflare a intestinului numita “edem angioneurotic intestinal”, care se manifesta prin simptome cum sunt durere abdominala, varsaturi si diaree.
– Arsuri in capul pieptului, constipatie sau gura uscata.
– Eliminarea unei cantitati mai mari decat de obicei de apa (urina) peste zi.
– Transpiratii mai abundente decat de obicei.
– Scadere sau pierdere a apetitului alimentar (anorexie).
– Batai cardiace neregulate sau mai rapide. Maini si picioare umflate. Acesta poate fi un semn ca organismul dumneavoastra retine mai multa apa decat de obicei.
– Inrosirea fetei.
– Vedere incetosata.
– Durere la nivelul articulatiilor.
– Febra.
– Incapacitate de a avea raporturi sexuale la barbati, scaderea apetitului sexual la barbati sau femei.
– Un numar crescut al anumitor celule albe sanguine (eozinofilie) observat la analize ale sangelui.
– Analize ale sangelui care arata modificari ale functiei ficatului, pancreasului sau rinichilor.

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane)
– Senzatie de nesiguranta sau confuzie.
– Limba rosie si umflata.
– Piele cu aspect sever de solzi sau care se cojeste, mancarime, eruptie pe piele cu suprafata proeminenta
– Probleme ale unghiilor (de exemplu caderea sau separarea unghiilor de patul unghial).
– Eruptii pe piele sau vanatai.
– Aspect patat al pielii si extremitati reci.
– Ochi umezi sau umflati, rosii, cu mancarimi.
– Tulburari de auz si zgomote in urechi.
– Senzatie de slabiciune.
– Analize ale sangelui care arata o scadere a numarului de celule rosii sanguine, celule albe sanguine sau trombocite sau a concentratiei de hemoglobina.

Foarte rare (pot afecta pana la 1 din 10000 persoane)
– Sensibilitate mai mare decat de obicei la expunerea la soare.

Alte reactii adverse raportate:
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca oricare dintre urmatoarele reactii adverse devine grava sau dureaza mai mult de cateva zile.
– Dificultati de concentrare.
– Gura umflata.
– Analize ale sangelui care arata prea putine celule in sangele dumneavoastra.
– Analize ale sangelui care arata mai putin sodiu decat normal in sangele dumneavoastra.
– Degete de la maini sau de la picioare avand culoare modificata cand va este frig si apoi cu furnicaturi sau dureroase cand incep sa se incalzeasca (fenomen Raynaud).
– Marirea sanilor la barbati.
– Reactii incetinite sau anormale.
– Senzatie de arsura.
– Modificare a mirosului.
– Caderea parului.

Raportarea reactiilor adverse
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale , str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1, Bucuresti, 011478- RO, tel: + 4 0757 117 259, fax: +4 0213 163 497, e-mail: [email protected] . Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.

5. CUM SE PASTREAZA AMPRIGEN
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. CONTINUTUL AMBALAJULUI SI ALTE INFORMATII
Ce contine AMPRIGEN
AMPRIGEN 1,25 mg
Substanta activa este ramipril. Un comprimat contine ramipril 1,25 mg.
Celelalte componente sunt: hipromeloza (HPMC 6 cps), amidon pregelatinizat, amidon de porumb, celuloza microcristalina (Avicel PH 102), dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearil fumarat de sodiu

AMPRIGEN 2,5 mg
Substanta activa este ramipril. Un comprimat contine ramipril 2,5 mg.
Celelalte componente sunt: hipromeloza (HPMC 6 cps), amidon pregelatinizat, amidon de porumb, celuloza microcristalina (Avicel PH 102), oxid galben de fer (E 172), dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearil fumarat de sodiu

AMPRIGEN 5 mg
Substanta activa este ramipril. Un comprimat contine ramipril 5 mg.
Celelalte componente sunt: hipromeloza (HPMC 6 cps), amidon pregelatinizat, amidon de porumb, celuloza microcristalina (Avicel PH 102), oxid rosu de fer (E 172), dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearil fumarat de sodiu

AMPRIGEN 10 mg
Substanta activa este ramipril. Un comprimat contine ramipril 10 mg.
Celelalte componente sunt: hipromeloza (HPMC 6 cps), amidon pregelatinizat, amidon de porumb, celuloza microcristalina (Avicel PH 102), dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearil fumarat de sodiu.

Cum arata AMPRIGEN si continutul ambalajului
AMPRIGEN 1,25 mg: comprimate biconvexe, cu forma asemanatoare unei capsule, de culoare alba, marcate cu”1,25” pe o fata si cu o linie mediana, pe cealalta fata.
Linia mediana are numai rolul de a usura ruperea comprimatului pentru a fi inghitit usor si nu de divizare in doze egale.
AMPRIGEN 2,5 mg: comprimate biconvexe, cu forma asemanatoare unei capsule, de culoare galbena, marcate cu”2,5” pe o fata si cu o linie mediana, pe cealalta fata.
Linia mediana are numai rolul de a usura ruperea comprimatului pentru a fi inghitit usor si nu de divizare in doze egale.
AMPRIGEN 5 mg: comprimate biconvexe, cu forma asemanatoare unei capsule, de culoare roz, marcate cu ”5” pe o fata si cu o linie mediana, pe cealalta fata.
Linia mediana are numai rolul de a usura ruperea comprimatului pentru a fi inghitit usor si nu de divizare in doze egale.
AMPRIGEN 10 mg: comprimate biconvexe, cu forma asemanatoare unei capsule, de culoare alba, marcate cu ”10” pe o fata si cu o linie mediana, pe cealalta fata.
Linia mediana are numai rolul de a usura ruperea comprimatului pentru a fi inghitit usor si nu de divizare in
doze egale.
Cutie cu 2 blistere din PVC-PE-PVDC/Al a cate 14 comprimate fiecare.
Cutie cu 3 blistere din PVC-PE-PVDC/Al a cate 10 comprimate fiecare.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata:
Alvogen IPCo S.ar.l,
5, Rue Heienhaff L-1736, Senningerberg
Luxemburg.

Fabricantul:
Pharma Pack Hungary Kft.
Vasut utca 13., Budaörs, 2040, Ungaria

Acest prospect a fost revizuit in Februarie 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.