Prospect AMBROXOL LAROPHARM 30 mg, comprimate

Ambroxol Laropharm comprimate se administreaza in bolile acute si cronice ale tractului respirator insotite de afectarea mecanismului de formare a sputei.
In acest prospect gasiti:
1. Ce este Ambroxol Laropharm si pentru ce se utilizeaza
2. Inainte sa utilizati Ambroxol Laropharm
3. Cum sa utilizati Ambroxol Laropharm
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza Ambroxol Laropharm
6. Informatii suplimentare

1. CE ESTE AMBROXOL LAROPHARM SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA
Ambroxol Laropharm comprimate este un medicament mucolitic care determina cresterea cantitatii de sputa expectorata si ii scade vascozitatea. Amelioreaza transportul bronsic, reduce tusea si usureaza respiratia. Dupa administrarea pe cale orala este absorbit rapid si complet.
Ambroxol Laropharm comprimate se administreaza in bolile acute si cronice ale tractului respirator insotite de afectarea mecanismului de formare a sputei.
Medicamentul este destinat adultilor, adolescentilor si copiilor cu varsta peste 6 ani.

2. INAINTE SA UTILIZATI AMBROXOL LAROPHARM
Nu utilizati Ambroxol Laropharm
– daca sunteti alergic (hipersensibil) la ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (vezi pct. 6.).
– la copii cu varsta sub 6 ani.

Aveti grija deosebita cand utilizati Ambroxol Laropharm
Medicamentul trebuie utilizat cu precautie la pacientii cu ulcer gastric sau duodenal sau cu insuficienta hepatica sau renala severa. A nu se utiliza imediat inainte de culcare.
La pacientii astmatici, initial ambroxolul poate intensifica tusea.

Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Utilizarea simultana de Ambroxol Laropharm comprimate si de anumite antibiotice (amoxicilina, cefuroxima, eritromicina, doxiciclina) a dus la o crestere a concentratiei de antibiotice la nivelul tesutului pulmonar.
Medicamentele care pot inhiba reflexul de tuse (denumite medicamente antitusive, de exemplu codeina) nu trebuie utilizate in acelasi timp cu medicamentele care contin ambroxol.

Utilizarea Ambroxol Laropharm cu alimente si bauturi
Nu se cunosc interactiuni cu alimentele sau bauturile.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Femeile gravide sau care alapteaza pot utiliza Ambroxol Laropharm comprimate doar la recomandarea medicului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Ambroxol Laropharm nu are efect sau are efect neglijabil asupra capacitatii de a conduce vehicule si de a folosi utilaje

Informatii importante privind unele componente ale Ambroxol Laropharm
Acest medicament contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

3. CUM SA UTILIZATI AMBROXOL LAROPHARM
Daca nu este indicat altfel, se recomanda urmatoarele doze:
– copii cu varsta intre 6 si 12 ani: jumatate de comprimat de 2 sau 3 ori pe zi.
– adolescenti cu varsta peste 12 ani si adulti: un comprimat de 3 ori pe zi in timpul primelor 2-3 zile; in continuare, un comprimat de 2 ori pe zi. Efectul terapeutic poate fi amplificat prin administrarea a cate 2 comprimate de 2 ori pe zi.
Comprimatele trebuie luate dupa masa si inghitite cu apa.
Daca dupa 4 – 5 zile de tratament, manifestarile nu se amelioreaza, adresati-va medicului.

Daca utilizati mai mult decat trebuie din Ambroxol Laropharm
Daca utilizati mai multe comprimate Ambroxol Laropharm decat trebuie, puteti prezenta agitatie si diaree de scurta durata. Adresati-va imediat medicului dumneavoastra.

Daca uitati sa utilizati Ambroxol Laropharm
Daca ati uitat sa luati o doza, luati alta, imediat ce v-ati amintit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa utilizati Ambroxol Laropharm
Intreruperea prematura a tratamentului poate ingreuna eliminarea sputei. Continuati tratamentul cat timp este specificat in acest prospect.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Ambroxol Laropharm poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
– Reactii adverse mai putin frecvente (la mai putin de 1 din 100, dar la peste 1 din 1000 de pacienti): senzatie de rau, durere abdominala, varsaturi, reactii de hipersensibilitate (eruptie cutanata tranzitorie, prurit, umflarea fetei, dificultati respiratorii), febra
– Reactii adverse foarte rare (la mai putin de 1 din 10 000 de pacienti): reactii cutanate severe precum sindrom Stevens-Johnson (boala severa cu febra, pete rosii pe piele, dureri articulare si/sau infectii oculare), necroliza epidermica (jupuirea pielii; asa numitul sindrom Lyell). Reactii anafilactice mergand pana la soc (o reactie alergica acuta de hipersensibilitate sistemica severa).
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

5. CUM SE PASTREAZA AMBROXOL LAROPHARM
Nu utilizati Ambroxol Laropharm dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
A se pastra la temperaturi sub 25ºC, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine Ambroxol Laropharm
– Substanta activa este clorhidratul de ambroxol. Fiecare comprimat contine clorhidrat de ambroxol 30 mg.
– Celelalte componente sunt: lactoza monohidrat, celuloza microcristalina M 101, talc, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Cum arata Ambroxol Laropharm si continutul ambalajului
Ambroxol Laropharm se prezinta sub forma de comprimate neacoperite, plate, de culoare alba, cu diametrul de 9 mm, cu un sant median pe una din fete si cu 3 arcuri de cerc dispuse simetric pe cealalta fata.
Comprimatul poate fi divizat in doua parti egale.
Este disponibil in cutii cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
SC Laropharm SRL
Soseaua Alexandriei nr. 145 A, Bragadiru, judetul Ilfov, Romania

Acest prospect a fost aprobat in decembrie 2008

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.