Prospect Alvogyl pasta

Pasta pentru uz stomatologic.

– pentru uz stomatologic –

Compozitie
100 g pasta pentru uz stomatologic contin eugenol 15 g, lidocaina 5 g si excipienti: laurilsulfat de sodiu, carbonat de calciu, Penghawar Djambi sterilizat, ulei de masline, aroma naturala de menta, apa purificata.
Grupa farmacoterapeutica: produse pentru cavitatea bucala, alte preparate pentru tratamentul oral local.

Indicatii terapeutice
Pasta pentru uz stomatologic utilizata postextractional (profilaxia infectiilor si tratamentul osteitelor).

Contraindicatii
Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului.

Precautii
Sportivii trebuie atentionati ca produsul contine un principiu activ (lidocaina) care poate produce o reactie pozitiva la testele de control antidoping.

Interactiuni
Nu prezinta interactiuni medicamentoase.

Atentionari speciale
Sarcina si alaptarea
Produsul se poate utiliza in timpul sarcinii si alaptarii

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Alvogyl nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
Se prepara o buleta din pasta pentru uz stomatologic si se introduce in alveola dentara ramasa dupa extractie. Pasta in exces se va elimina de la sine.

Reactii adverse
Nu au fost raportate reactii adverse dupa administrarea Alvogyl; totusi se va tine seama de riscul de aparitie a reactiilor alergice la lidocaina.

Supradozaj
Nu s-au raportat cazuri de supradozaj; avand in vedere modul de administrare, aparitia supradozajului este putin probabila.

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi intre 15-25°C, in ambalajul original.
A nu se lasa la indemana copiilor.

Ambalaj
Cutie cu un flacon a 12 g pasta pentru uz stomatologic.

Producator
Laboratoires Septodont, Franta
Detinatorul Autorizatiei de punere de piata
Laboratoires Septodont,
58, rue du Pont de Creteil, 94107 Saint-Maur-des-Fosses Cedex, Franta

Data ultimei verificari a prospectului
Martie 2005

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *