Prospect AGAPURIN RETARD

Indicatii: Preparatul se recomanda a fi utilizat la pacienti adulti cu tulburari ale circulatiei venoase în tesuturile periferice, determinate de flux sanguin vascular periferic scazut, in tratamentul destinat tesuturilor afectate de distrofie (de exemplu ulcer crural ), in tulburari ale circulatiei sanguine cerebrale (arterioscleroza cerebrala, sechele post-atac cerebral), in tulburari ale circulatiei sanguine la nivelul ochiului si a urechii interne.

Contraindicatii:
Nu folositi acest preparat in cazul unei hipersensibilitati cunoscute la substanta activa sau la oricare dintre excipienti, in sangerari masive si in hemoragii cerebrale si retiniene, in tulburari severe de hemocoagulare. Se va folosi numai daca este absolut necesar in infarct miocardic acut, hipotensiune pronuntata si aritmie. Nu se recomanda femeilor in timpul sarcinii si a perioadei de alaptare.

Precautii:
Presiunea sanguina trebuie monitorizata in timpul tratamentului deoarece poate aparea o scadere a acesteia si, rareori, simptome de angina pectorala la pacientii cu hipotensiune sau circulatie sanguina instabila. Administrarea de doze mari la pacientii diabetici tratati cu insulina sau antidiabetice orale poate conduce la o hipoglicemie pronuntata. De aceea in timpul tratamentului cu Agapurin retard trebuie ajustata dozarea antidiabeticelor.

Reactii adverse:
Produsul este de obicei bine tolerat, totusi la aproximativ 4-6% din pacienti pot aparea indigestii (greata , varsaturi, presiune si dureri epigastrice), ameteli si eritem facial cu senzatie de caldura. Rar au fost raportate prurit si urticarie. Exceptional, in special dupa administrarea de doze mari, aritmie, simptome de angina pectorala (dureri retro-sternale) si scaderea presiunii sanguine. Foarte rar, in special la pacientii care folosesc Agapurin retard concomitent cu anticoagulante sunt posibile sangerari (de exemplu ale pielii, mucoasei sau tractului gastro-intestinal).

Compozitie:
Agapurin retard: 1 comprimat retard contine 400 mg pentoxifilina. Agapurin 600 retard: 1 comprimat retard contine 600 mg pentoxifilina.

Actiune:
Substanta activa apartine grupului derivatilor de xantina. Stimuleaza fluxul sanguin prin patul vascular , prin cresterea elasticitatii eritrocitelor. Inhiba agregabilitatea plachetara si descreste vascozitatea sanguina, aceasta conducand la imbunatatirea circulatiei sanguine si a irigatiei sanguine in tesuturile ischemice.

Administrare:
De obicei se recomanda 1 comprimat Agapurin retard de 2-3 ori pe zi sau 1 comprimat de Agapurin 600 retard de doua ori pe zi.

Producator:
Slovakofarma

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.