Prospect AFOS

Indicatii: Infectii cu germeni grampozitivi si gramnegativi sensibili la antibiotic, in special: Odontologice: abcese apicale, periapicale, gingivite, abcese parodontale, parodontite apicale, profilaxie perioperatorie;

ORL : amigdalita, sinuzita , otita , mastoidita , profilaxie perioperatorie. Afos are o actiune prompta asupra durerii in cazul infectiilor acute ale cavitatii bucale, fara a necesita asocierea cu alte medicamente antiinflamatorii si analgezice. In plus, spre deosebire de tetraciclina, nu produce colorarea si hipoplazia smaltului dintilor in crestere; ca atare, poate fi administrata si copiilor si adolescentilor. Incidenta scazuta a fenomenelor secundare si toxicitatea redusa recomanda Afos ca antibioticul de electie in terapia stomatologica antiinfectioasa.

Prezentare farmaceutica: Cutie cu 12 comprimate de 1 g.

Actiune terapeutica : Fosfomicina este un antibiotic bactericid, cu spectru larg de actiune, activ pe germenii grampozitivi si gramnegativi: E. Coli, Proteus , Pseudomonas, Serratia, stafilococi, streptococi, pneumococi, Salmonella , Shigella , Haemophilus influenzae.

Datorita greutatii moleculare relativ reduse si a legarii minime de proteinele serice, poseda o difuzibilitate ridicata in tesuturi, inclusiv in tesutul osos si in mucoasele inflamate. Eliminarea se face pe cale renala.

Contraindicatii: Hipersensibilitate dovedita fata de produs.

Precautii: La femei insarcinate si in prima copilarie, produsul va fi administrat doar in cazuri de stricta necesitate si sub controlul direct al medicului.

Reactii adverse: Se pot semnala tulburari intestinale, scaune moi si diaree. In special la pacientii hipersensibili la antibiotice sau alte medicamente poate aparea un rash cutanat , care dispare prin administrarea de antihistaminice, fara a necesita intreruperea tratamentului.

Mod de administrare: Copii: 2 g/zi; Adulti: 3-4 g/zi, in 3-4 prize zilnic. Se dizolva lent in gura Durata tratamentului: 5-7 zile.

Producator: Salus Researches SpA

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu la “AFOS

  1. Ela

    Nu este de gasit.Prescris de medic ca fiind singurul medicament indicat de antibiograma in cazul infectiilor,
    din cavitatea bucala si nas,il caut de o luna.Cum pot intra in posesia lui?

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.