Prospect Acid ibandronic Sandoz

Acid ibandronic Sandoz se utilizează pentru prevenirea „evenimentelor osoase”.

Acid ibandronic Sandoz este un medicament care conţine substanţa activă acid ibandronic. Este disponibil sub formă de comprimate albe (50 mg).

Acid ibandronic Sandoz este un medicament „generic ”. Aceasta înseamnă că Acid ibandronic Sandoz este similar cu un „medicament de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE). Medicamentul de referinţă pentru Acid ibandronic Sandoz este Bondronat. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, a se consulta documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

Pentru ce se utilizează Acid ibandronic Sandoz?
Acid ibandronic Sandoz se utilizează pentru prevenirea „evenimentelor osoase” (fracturi osoase sau complicaţii osoase care necesită tratament ) la pacienţii cu cancer de sân şi metastaze osoase (când cancerul s-a răspândit la nivelul oaselor).
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

Cum se utilizează Acid ibandronic Sandoz?
Doza recomandată este de un comprimat o dată pe zi. Comprimatele trebuie administrate întotdeauna după un repaus alimentar nocturn de cel puţin şase ore şi cu cel puţin 30 de minute înainte de prima masă sau băutură a zilei.

Acid ibandronic Sandoz trebuie luat cu un pahar plin cu apă plată (nu cu apă minerală), pacientul fiind în poziţie verticală, aşezat sau în picioare, şi nu trebuie mestecate, supte sau pisate. De asemenea, pacientul nu trebuie să se întindă la orizontală timp de o oră după administrarea comprimatelor.

Cum acţionează Acid ibandronic Sandoz?
Substanţa activă din Acid ibandronic Sandoz, acidul ibandronic, este un bifosfonat. Acesta împiedică acţiunea osteoclastelor, celulele din organism care sunt implicate în descompunerea ţesutului osos. Astfel, pierderea de masă osoasă este mai mică. Reducerea pierderii de masă osoasă ajută la scăderea susceptibilităţii la rupere a oaselor, ceea ce permite prevenirea fracturilor la pacienţii cu cancer cu metastaze osoase.

Cum a fost studiat Acid ibandronic Sandoz?
Dat fiind că Acid ibandronic Sandoz este un medicament generic , studiile pe pacienţi s-au limitat la teste care să demonstreze că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă. Medicamentele sunt considerate bioechivalente dacă produc aceleaşi niveluri de substanţă activă în organism.

Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Acid ibandronic Sandoz?
Dat fiind că Acid ibandronic Sandoz este un medicament generic şi că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, se consideră că beneficiile şi riscurile sale sunt aceleaşi cu cele ale medicamentului de referinţă.

De ce a fost aprobat Acid ibandronic Sandoz?
CHMP a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Acid ibandronic Sandoz are o calitate comparabilă şi este bioechivalent cu Bondronat. Prin urmare, în opinia CHMP, ca şi pentru Bondronat, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Acid ibandronic Sandoz.

Alte informaţii despre Acid ibandronic Sandoz:
Comisia Europeană a acordat SANDOZ PHARMACEUTICALS GMBH o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Acid ibandronic Sandoz, valabilă pe întreg teritoriul UE, la 26 iulie 2011. Autorizaţia de introducere pe piaţă este valabilă cinci ani, după care poate fi reînnoită.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Acid ibandronic Sandoz, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 03-2011

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.