Prospect 5-FLUOROURACIL 25 mg/ml

Indicatii: Carcinom gastric, de  colon  ,  mamar  , rectal,  uterin  , pancreatic, al  vezicii   urinare  , care nu beneficiaza de tratament chirurgical sau iradiere .

Compozitie: Flacon injectabil a 250 mg (10 ml ) – 5 – Fuorouracil.

Actiune terapeutica: Citostatic -antimetabolit, actionand prin blocarea enzimatica a sintezei ADN si ARN . Se realizeaza astfel inhibarea proliferarii celulare cu efect marcat pe celulele cu multiplicare rapida. Dupa administrarea i.v., distributia produsului este preferentiala pentru tesuturile tumorale , unde se realizeaza concentratii mai mari si mai persistente decat in rest. O mica parte din substanta este metabolizata la nivel tisular in metaboliti activi, iar majoritatea la nivel hepatic in metaboliti inactivi, care se elimina pe cale respiratorie si urinara .

Contraindicatii: Leucopenie , afectiuni hepatice si renale grave, sarcina , alaptare , hipersensibilitate la produs, hipoplazie medulara, trombocitopenie .

Efecte secundare: Greata , varsaturi, diaree , stomatita , esofagita, proctita, inhibarea hematopoiezei, dermatite , alopecie , rash maculo-papulos, fisuri , hiperpigmentare tegumentara, hemoragii. Toxicitatea hematologica se reduce prin asociere cu leucovorina.

Mod de administrare: Produsul se administreaza strict i.v. sub forma de perfuzie, prin diluare cu solutii de glucoza 5%, 10%, ser fiziologic, solutie Ringer, Hartmann, fructoza 5%. Doza zilnica variaza, in functie de starea si evolutia pacientului, intre 0,5-1 g/zi (15 mg/kilocorp sau 600 mg/m2) si este de respectiv 3-5 g total/serie de tratament . Cura se poate relua dupa o pauza de 4-6 saptamani. In timpul tratamentului se impune un permanent control hematologic, la nevoie putandu-se recomanda transfuzii de sange.

Forma de prezentare: Flacon a 10 ml .

Conditii de pastrare: La temperatura camerei (15-300 C), protejat de lumina. Expunerea la temperaturi sub 150 C poate determina aparitia precipitarii de cristale . Resolubilizarea se va efectua prin incalzire in baia de apa la 600 C cu agitare. Inainte de injectare, se va pastra pentru incalzire la temperatura corpului.

Producator: Sindan

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.