Prospect Efavirenz Teva

Efavirenz Teva este un medicament antiviral. Se utilizează împreună cu alte medicamente antivirale pentru a trata adulţii şi copiii cu vârsta de trei ani sau mai mare care sunt infectaţi cu HIV.

Efavirenz Teva este un medicament care conţine substanţa activă efavirenz. Este disponibil sub formă de comprimate (600 mg).
Efavirenz Teva este un „medicament generic ”. Aceasta înseamnă că Efavirenz Teva este similar cu un „medicament de referinţă” deja autorizat în Uniunea Europeană (UE), denumit Sustiva. Pentru mai multe informaţii despre medicamentele generice, consultaţi documentul de întrebări şi răspunsuri disponibil aici.

 Pentru ce se utilizează Efavirenz Teva?
Efavirenz Teva este un medicament antiviral. Se utilizează împreună cu alte medicamente antivirale pentru a trata adulţii şi copiii cu vârsta de trei ani sau mai mare care sunt infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane de tip 1 (HIV -1), un virus care cauzează sindromul imunodeficienţei autodobândite (SIDA).
Medicamentul se poate obţine numai pe bază de reţetă.

 Cum se utilizează Efavirenz Teva?
Tratamentul cu Efavirenz Teva trebuie iniţiat de un medic cu experienţă în tratarea infecţiei cu HIV . Efavirenz Teva trebuie administrat în asociere cu alte medicamente antivirale. Se recomandă ca Efavirenz Teva să fie administrat pe stomacul gol, preferabil la ora de culcare.

La adulţi, doza recomandată de Efavirenz Teva este de 600 mg, o dată pe zi. Comprimatele de Efavirenz Teva nu sunt adecvate pentru copiii care cântăresc sub 40 kg. Pentru aceşti pacienţi sunt disponibile capsule care conţin efavirenz.
Doza de Efavirenz Teva trebuie redusă la pacienţii care iau voriconazol (folosit în tratarea micozelor). Pacienţii care iau rifampicină (un antibiotic) pot avea nevoie de o doză mai mare de Efavirenz Teva.
Pentru informaţii complete, consultaţi Rezumatul caracteristicilor produsului (care face parte, de asemenea, din EPAR).

 Cum acţionează Efavirenz Teva?
Substanţa activă din Efavirenz Teva, efavirenz, este un inhibitor non-nucleozidic al revers transcriptazei (INNRT). Acesta blochează activitatea revers transcriptazei, o enzimă produsă de virusul HIV care îi permite să infecteze celulele organismului şi să producă noi virusuri. Prin blocarea acestei enzime, Efavirenz Teva, luat în asociere cu alte medicamente antivirale, reduce cantitatea de virus HIV din sânge şi păstrează nivelurile sanguine ale virusului la cote scăzute. Efavirenz Teva nu vindecă infecţia HIV sau SIDA , dar poate întârzia efectele negative asupra sistemului imunitar şi apariţia infecţiilor şi bolilor asociate cu SIDA.

 Cum a fost studiat Efavirenz Teva?
Dat fiind că Efavirenz Teva este un medicament generic , studiile pe pacienţi s-au limitat la teste care să demonstreze că este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, Sustiva. Două medicamente sunt considerate bioechivalente dacă produc în organism aceleaşi niveluri de substanţă activă.

 Care sunt beneficiile şi riscurile asociate cu Efavirenz Teva?
Întrucât Efavirenz Teva este un medicament generic şi este bioechivalent cu medicamentul de referinţă, beneficiile şi riscurile asociate sunt considerate identice cu cele ale medicamentului de referinţă.

 De ce a fost aprobat Efavirenz Teva?
CHMP a concluzionat că, în conformitate cu cerinţele UE, s-a demonstrat că Efavirenz Teva are o calitate comparabilă şi că este bioechivalent cu Sustiva. Prin urmare, CHMP a considerat că, la fel ca în cazul Sustiva, beneficiile sunt mai mari decât riscurile identificate. Comitetul a recomandat acordarea autorizaţiei de introducere pe piaţă pentru Efavirenz Teva.

 Alte informaţii despre Efavirenz Teva
Comisia Europeană a acordat o autorizaţie de introducere pe piaţă pentru Efavirenz Teva, valabilă pe întreg teritoriul Uniunii Europene, la 22 decembrie 2011.
Pentru mai multe informaţii referitoare la tratamentul cu Efavirenz Teva, citiţi prospectul sau adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
EPAR-ul complet pentru medicamentul de referinţă este, de asemenea, disponibil pe site-ul agenţiei.
Prezentul rezumat a fost actualizat ultima dată în 11-2011.

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.