Prospect ANTIGEN STREPTOCOCIC CORPUSCULAR

Indicatii: Antigenul streptococic corpuscular este utilizat in testarea intradermica pentru decelarea starii de hipersensibilitate la infectia streptococica.

Prezentare: Antigenul streptococic corpuscular este o suspensie in solutie clorurata izotonica de streptococi grup A apartinand tipurilor mai frecvent intalnite si grup C, inactivata prin caldura (contine 100.000 germeni in 0,1 ml ). Se livreaza in flacoane a 10 ml . Prezervant: Fenol 0,003‰.

Mod de actiune: Reactia locala la nivelul injectarii antigenului streptococic corpuscular arata starea de sensibilitate a organismului uman fata de antigenele streptococice.

Mod de administrare: Se recomanda ca injectarea intradermica sa fie facuta cu o seringa de tuberculina, cu ace foarte subtiri si cu bizoul scurt. Regiunea de electie este fata anterioara a antebratului. Se injecteaza 0,1 ml strict intradermic, dupa o prealabila dezinfectare cu alcool. Citirea si interpretarea reactiei: Citirea reactiei se face la 24 si la 48 h si se bazeaza pe aprecierea tuturor modificarilor prezente la locul de inoculare : eritem, infiltratie. In functie de modificarile locale aparute si de diametrul acestor modificari, reactia se noteaza si se interpreteaza astfel: reactie foarte intens pozitiva: edem, infiltratie, eritem cu diametrul mai mare de 40 mm (++++); reactie intens pozitiva: infiltratie, eritem, diametrul cuprins intre 30-40 mm (+++); reactie moderat pozitiva: eritem, uneori infiltratie, cu diametrul cuprins intre 20-30 mm (++); reactie slab pozitiva: eritem, diametrul cuprins intre 10-20 mm (+); reactie negativa: usor eritem, cu diametrul mai mic de 10 mm sau absenta completa a oricarei modificari (-).

Conditii de pastrare: Antigenul streptococic corpuscular pentru intradermoreactii se pastreaza la intuneric, intre +4 si +10 grade Celsius. Termen de valabilitate: 6 luni si este indicat pe eticheta flaconului si a cutiei, in conditiile de pastrare mentionate mai sus.

Producator: Institutul Cantacuzino

Print Friendly, PDF & Email

Adauga un comentariu

Adresa e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.